vila Randunica 3 Stele

Data inscriere: Iunie 19th, 2009 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (1 voturi, media: 10.00 din 10)
Loading...
3,059 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

vila Randunica

Numar de locuri de cazare: 16

Numar de camere disponibile: 6

Pret camera incepand de la: 80 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: 10%

Telefoane receptie: 0727404356

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Pensiunea Randunica situata in Predeal la 200m de cabana Trei Brazi, intr-un decor natural de exceptie, cu o arhitectura rustic montana specifica constructiilor inceputului de secol XX, pensiunea Randunica, va ofera confortul si linistea pe care o cautati pentru petrecerea unui weekend sau a unei vacante cu familia sau prietenii.

Tarife Camera dubla 100 lei cu mic dejun

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: TRASEE

Traseul nr.1: Busteni – Valea Jepiilor – Cabana Caraiman

Marcaj :cruce albastra
Durata estimativa : 2 h
Caracteristici : traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati,pana la caderea zapeziilor.
Descrierea traseului :
Pornind din gara orasului Busteni,situata la 883 m altitudine, o luam la stanga pe B-dul Libertatii
( DN1),mergem aproximativ 10 minute,pana intalnim strada Industriei.Continuam la dreapta pe aceasta strada si dupa aproximativ 15 minute de mers ajungem la Hotelul “Silva” de unde incepe traseul propriu-zis.

Dupa ce ne umplem sticlele cu apa,urmand traseul pe partea dreapta a Vailor Jepilor,aproximativ 10 minute si intalnim o ramificatie a drumurilor.Drumul din partea stanga duce la Cabana Piatra Arsa(marcaj triunghi albastru).

Traseul nostru continua,in urcus pieptis pe malul drept al Vaii Jepilor.Dupa aproximativ 20 – 25 minute de mers,pe versantul opus observam Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei,despartite de Valea Spumoasa pe care se afla numeroase caderi de apa.

Dupa 1 – 11/2 ora din Busteni atingem firul Vaii Jepilor,pe care -l traversam ajungand la baza unei scari sapate in stanca,unde exista si cabluri de asigurare.In partea stanga,pe versantul opus al Vaii vom descoperii Cascada Caraimanului,o cadere de apa spectaculoasa.De aici,poteca urca pieptis si ajungem la baza treptei stancoase a Cascadei Caraimanului,de unde,dupa ce urcam pieptis printr-un mic horn si strabatem o zona stancoasa,ajungem la Cabana Caraiman,situata la 2025 m altitudine.

De aici puem face diferite excursii pana la cabanele Babele,Piatra Arsa,Omul,pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi

Traseul nr.2 : Bucegi – Cantonul Jepi – Cabana Piatra Arsa

Marcaj:triunghi albastra
Durata estimativa: 4-41/2 ore
Caracteristici: traseu recomandat tuturor turistilor
Descrierea traseului:
Se urca din Busteni (885 m) pe Str. Telecabinei si, lasand in dreapta vechiul traseu spe Cabana Caraiman pe Valea Jepilor, ajungem la punctul denumit “La Gratar”. De aici, drumul spre Piatra Arsa se desparte de cel spre Cascada Urlatoare. Urmam poteca marcata cu triunghi albastru, traversam Valea Seaca a Jepilor, urcam prin padure si in 20 de minute ajungem la punctul “La Vinclu”. De aici drumul traverseaza Valea Comorilor, Valea Urlatoare Mica, Valcelul Urlatoarei Mici, Valcelul Crestei Urlatorilor si urca pe un pinten al Crestei Urlatorilor la punctul numit “La Mese”. Apoi poteca traverseaza din nou Valcelul Crestei Urlatorilor, urca in serpentine de-a lungul Valcelului Urlatorii Mici si ajunge pe o platforma, de unde se desprinde spre dreapta hatisul care insoteste Braul Mare al Jepilor. Urmeaza un urcus pe o poteca sapata in stanca si prevazuta cu cabluri de asigurare. Dupa cateva serpentine se ajunge la Cantonul Jepi, de unde, in 20 minute, zarim Cabana Arsa (1.950m).

Traseul nr.3: Fagaras Curmatura Zarnei – Curmatura Lerescului Mic

Marcaj: banda rosie
Durata estimativa : 6-7 ore
Descrierea traseului:
In incheierea periplului prin Muntii Fagaras pronim din Curmatura Zarnei, incepem sa depasim pe rand Varful Fata Unsa (2.246 m), Varful La Fundul Langii (2.240 m), Varful Ludisor si coboram apoi in Curmatura Bratilei (2.122 m). Lasand apoi in urma mai multe varfuri, atingem ultimul varf important al acestei etape: Varful Berivoiul Mare (2.300 m), unde se afla si un refugiu. De aici marcajul devine mai rar, ca si punctele de orientare. Muntii Fagarasului incep sa dispara, iar la orizont se intrevede muchia Pietrei Craiului. Coboram spre Varful Comisu (1.883 m), ca in final sa atingem Saua Lerescului Mare (1.390 m). Aici vom parasi creasta si urmam poteca spre stanga, de unde printr-o padure de molid, ajungem in Curmatura Lerescului Mic. De aici, recomandam traseul spre Rudarita, canton silvic, ca apoi , dupa 9 km de sosea, sa innoptam la cabana Plaiu Foii.

Traseul nr.4: Busteni – Poiana Izvoarelor – Pichetul Rosu – Vf. Bucsoiu – Vf. Omu

Marcaj: banda rosie
Durata: 7-8 ore
Descrierea traseului:
Din Busteni urmam soseaua care strabate Valea Cerbului pana la Cabana Gura Diham. De aici urcam o portiune inclinata si ajungem la intersectia cu drumul spre Diham, marcat cu triunghi albastru. Vom continua pe o poteca ce suie pe creasta dintre Valea Seaca a Baiului si Valea Morarului, ajungand la Cabana Poiana Izvoarelor. Ocolim pe curba de nivel muntele Capatana Porcului pana in Poiana Pichetul Rosu, de unde urmam marcajul cu banda rosie care ne duce pana in Poiana Bucsoiului. Suim creasta, coboram si apoi traversam Valea Rea in continuare pana ajungem in punctul numit “La Prepeleac”. Lasand in urma poteca spre Malaiesti, marcata cu triunghi rosu, incepem urcusul pe muntele Bucsoiu. Drumul ne conduce pe o creasta stancoasa, de unde iesim la cumpana apelor intre Valea Rea si Valea Malaiesti, continuand apoi pe o panta. Ajungem la Vf. Bucsoiu( 2.492 m) si coboram coama sudica pana in Curmatura Bucsoiului, iar prin cumatura Morarului ajungem la Cabana Omu(2.5005 m).

Traseul nr.5: Predeal – Galma Mare – Valea Rasnoavei – Vf. Fitifoiu – Predeal

Marcaj: cruce albastra
Durata: 2-3 ore
Descrierea traseului:
Traseul porneste din partea de vest a orasului Predeal, patrunde pe Str.Narciselor si urca pe Valea Joitei spre padure. Mergand pe dreapta se ajunge pe un drum forestier care porneste din Valea Rasnoavei. Se urca pe Vf. Galma Mare (1.272 m), de unde traseul intersecteaza apoi trei viroage si traverseaza un drum forestier. De aici, panta se accentueaza, drumul continuand spre Valea Rasnoavei, unde se patrunde pe la sanatoriu. Se urca in continuare pe soseaua care duce spre Pasul Rasnov sau Sipote (1.074 m) si se paraseste soseaua, pentru a intra pe un drum forestier catre Predeal, peste Culmea Fitifoiu. Drumul strabate padurea de fag si molid spre est si ajunge la Paraul Stana Mare, de unde se merge la proeminentul Varf al Fitifoiului (1.288 m). Poteca se indreapta apoi spre Cabana Trei Brazi. Se continua traseul pe culmea impadurita, se traverseaza doua dealuri, ajungandu-se intr-o sa, de unde, spre stanga, se ajunge in soseaua Predeal-Trei Brazi

Traseul nr.6: Paraul Rece – Cabana Trei Brazi – Cheile Rasnovului – Dealul cu Mesteacan – Paraul Rece

Marcaj: cruce albastra
Durata:
Descrierea traseului:
Din Paraul Rece drumul coboara spre Paraul Mic (Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru. De la Cabana Trei Brazi pana la Poiana Secuilor traseul merge drept, dari aici isi schimba directia spre nord-vest, pornind din spatele cabanei spre versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica. Drumul continua pe versantul vestic al Muchiei Oii. Se traverseaza Valea Tocilita, se coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. In dreapta apei cotim pe dreapta, pentru a traversa Paraul Cheii printr-o vale si ajungem la Cheile Rasnovului. Pentru intoarcere se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, pentru ca apoi sa se urmeze traseul pe sub varful Dealul du Mesteacan (1.025 m), de unde se coboara intr-o poiana. Traseul continua spre sud-est, pe sub Culmea Morarului, traverseaza o poiana si coboara spre Cabana Secuilor. Drumul urca pana la cabana Trei Brazi (1.128 m), pentru ca apoi sa coboare peste Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu. De aici se urca un povarnis si se ajunge in statiune.

Adresa locatiei de cazare: oras Predeal,str.Trei Brazi nr.7,judet Brasov

Website: http://www.vila-randunca.ro

Tip camere: | Single |Duble |Triple |4 locuri |
Servicii si facilitati:restaurantacces bucatarieATVfoisorfrigider in vilagradinagratarinternet cabluinternet wirelessparcareparcareanimale de companieping pongsala de mesesala fitnesssaunaspalatorietichete vacantatransport autotv cablu living
Facilitati camere:camera cu balcondus in cameraincalzire  centralaincalzire lemneminibartv cablu in camerafoisor

Galerie foto:

pensiune_randunica_predeal_exterior_2.jpg (148 KB)pensiune_randunica_predeal_curte_7.jpg (120 KB)pensiune_randunica_predeal_curte_5.jpg (110 KB)pensiune_randunica_predeal_camera_36.jpg (54 KB)pensiune_randunica_predeal_camera_18.jpg (96 KB)pensiune_randunica_predeal_camera_12.jpg (103 KB)pensiune_randunica_predeal_camera_1.jpg (177 KB)pensiune_randunica_predeal_interior_12.jpg (58 KB)pensiune_randunica_predeal_interior_7.jpg (83 KB)pensiune_randunica_predeal_exterior_11.jpg (68 KB)
Un comentariu


  1. Daca doriti sa va stricati concediu mergeti al aceasta vila…In primul rand 100 de ron/ noapte pentru 2 amarate de stele pe care le are. Nu aveti voie sa mancati, beti sau fumati in living. Dupa ora 20:30 nu mai aveti voie in living. Proprietarii va urmaresc la fiecare pas si asculta pe la usi. Nu aveti voie sa butonati programele la tv ca i le zapaciti. Nu aveti voie sa puneti muzica. Am vrut sa iesim pe tarasa, a venit imediat barbatul acela si a scos yala( ca iese caldura). Ne-am revoltat si i-am cerut banii inapoi si am plecat. Ne-au dat banii fara 50 de ron ( deranjul pentru o ora cat am stat noi acolo) . Plus ca-si ridica in slavi o pensiune care crediti-ma…este varza! Nu recomand deloc, deloc!

    in Noiembrie 7th, 2011 la 9:45

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs