PENSIUNEA ELENA 2 Stele

Data inscriere: Iunie 4th, 2010 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (4 voturi, media: 7.75 din 10)
Loading...
572 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

PENSIUNEA ELENA

12545022982Numar de locuri de cazare: 14

Numar de camere disponibile: 7

Pret camera incepand de la: 100 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: 20%

Telefoane receptie: 0743079431

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Situata intr-o zona inca neexploatata turistic la potentialul sau maxim in Comuna Siriu din judetul Buzau, Pensiunea Elena va ofera posibilitatea de a va petrece o vacanta de neuitat cat mai apropae de peisajele superbe ale acestei regiuni. Puteti sa va faceti un program de relaxare avand in vedere obiectivele descrise in sectiunea Atractii Turistice. Aveti posibilitatea de a alege din modalitatile interactive de petrecere a timpului liber specifice zonei, cele care vi se potrivesc – efectuarea de trasee montane, pescuit sportiv, plaja, scaldat, sau pur si simplu odihna etc.

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: Atractii turistice
*SIRIU*
Localitatea Siriu este situata pe valea Buzaului, un culoar deosebit de frumos, cu peisaje magice, in Carpatii de Curbura. Este o localitate care promite foarte mult din punct de vedere al turismului situandu-se intr-o zona deosebit de frumoasa , inconjurata de munti frumosi si avand atractii turistice deosebite , astfel incat cel ce poposeste aici poate sa isi fac un program incarcat.
PENSIUNEA ELENA se afla in preajma Lacului de Acumulare al Barajului Siriu, situata pe drumul national DN 10 Buzau – Brasov la jumatatea distantei dintre cele doua orase resedinte de judet ( 80 Km.). De aici se poate ataca masivele Podu Calului, Siriu , Monteoru, Penteleu Reprezentativ pentru aceasta localitate este Barajul de la Siriu, cu o inaltime de 122 metri si o lungime a coronamentului de 570 m.Pe barajul de la Siriu se organizeaza partide de pescuit la: caras, crap, clean, pastrav, scobar.
Alte puncte de reper pentru cei care vor sa viziteze imprejurimile de o frumusete coplesitoare sunt:
– Lacul fara fund sau Lacul Vulturilor, lac in jurul caruia dainuiesc inca legendele conform carora un cioban si-a lasat turma de mioare, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari isi regaseste bata in apele Dunarii si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale se reintoarce acasa, iar Lacul Vulturilor deoarece, Alexandru Vlahuta in Romania pitoreasca afirma ca: ,<>”Acest lac periglaciar (a luat nastere prin actiunea de nivatie si gelivatie, precum si prin deplasari masive de teren in conditii periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafata de 0,5 hectare, in apele caruia se gasesc pastravi.
– Coltii Babei – zona din masivul Siriu cu aspect alpin, populata cu capre negre, aduse din Muntii Retezat.
– Varful Penteleu – varf din Masivul Penteleu, delimitat de Basca Mica si Basca Mare. Este cel mai important atat ca dimensiuni, cat si ca altitudine (1.772 m), varful sau piramidal se zareste in zilele insorite de iarna chiar din orasul Buzau.
– Baile Siriului – dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, usor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale .Aici din pacate mai trebuiesc cateva investitii noi , dar speram ca se va reusi construirea unui strand.
– Cascada Pruncea- cascada ce se afla pe drumul forestier Casoca la 6km de pensiune.
– Viaductul Stanca Teharau si Viaductul Giurca – aceste doua poduri se gasesc pe traseul din jurul lacului de acumulare.
– Monumentul si Cimitirul eroilor – societatea “Cultul Eroilor” a avut initiativa inaltarii acestui monument pe un loc incarcat de glorie pe Valea Siriului , chiar in apropierea vechii frontiere dintre Regatul Romaniei si Austro-Ungaria Acest ansamblu monumental a fost ridicat de catre ” aparatorul Vaii Buzaului ” generalul Traian Epure in cinstea eroilor Regimentului 3 Vanatori. Datorita construirii barajului el a fost mutat si ridicat pe malul acestuia.
– Zona Muntilor Buzau impresioneaza prin satele asezate pe luncile raurilor, prin satele razlete de pe munti , chihlimbar , bisericile din lemn, padurile de rasinoase. Cu toate aceste o alta atractie a zonei sunt vechile biserici si chilii sapate in stanca , ale caror ramasite se pot vedea si astazi. Aceasta impresionanta concentrare de schituri rupestre se afla asezate in masivul Ivanetu. Acolo se ajunge plecand din localitatea Patirlagele pe drumul judetean ce duce spre localitatile Colti , Alunis , Nucu. In apropierea localitatii Alunis se gaseste o mica biserica sapata in gresie , iar in jurul ei se gasesc mai multe chilii. In localitatea Nucu se afla o pestera pe ai caror pereti se observa o multime de simboluri. Impresionanta este chilia lui Dionis , chilie sapata in piatra, la intrarea careia se ajunge cu o scara.
– ” Valea Zimbrilor” – se gaseste pe drumul national 10 Buzau – Brasov , in orasul Intorsura Buzaului , sat Bradet unde se schimba directia catre Vama Buzaului pe drumul judetean 103A. La iesirea din localitatea Acris se afla aceasta rezervatie naturala .
Manifestari folclorice:
“Cat e Siriul de mare” – denumire data dupa titlul cantecului de muzica populara al cunoscutului interpret Benone Sinulescu, originar din Siriu si are loc in prima duminica dupa Sfanta Maria, pe malul lacului Siriu.
Trasee marcate :

– Siriu – Valea Neagra – Lacul Vulturilor – traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3 ore. Pe timp de iarna traseul poate deveni foarte periculos si este accesibil doar cunoscatorilor.
– Varlam – Valea Basca Mare -Valea Cernatului – Vf.Penteleu – traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3,5-4 ore.
– Siriu Drum forestier Paraul Stanii – Vf.Podu Calului- traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 1-1,5 ore.
– Siriu – Drum forestier Trestia -Golul Casoca – Vf.Podu Calului – traseul este de dificultate medie pe timp de vara si dureaza circa 3,5-4 ore.
Zone deosebite se gasesc in toata Valea Buzaului , dar urmeaza sa le descoperiti si singuri pentru a gasi farmecul si noutatea zonei.

Adresa locatiei de cazare: sat Casoca , comuna Siriu , judetul Buzau

Website: http://www.cazaresiriu.ro

Tip camere: Duble |
Servicii si facilitati:acces bucatariefoisorfrigider in vilagradinagratarparcareparcaresala de mese
Facilitati camere:dus pe holincalzire  centralafoisor

Galerie foto:

12449870842
Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs