Moieciu un sentiment nedefinit

Data inscriere: Martie 31st, 2012 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (1 voturi, media: 10.00 din 10)
Loading...
99 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Moieciu un sentiment nedefinit

Ne atrage la Moieciu un sentiment nedefinit ! Cred ca vechimea asezarilor umane ascunse adanc sub deaurile acelea ! Dealurile de peste stanga si de pe dreapta soselei, casele , muntii ce se zaresc in fata ,ceva este acolo nedefinit, de ne face sa revenim ! Lipsa activitatii comune oraselelor de munte , temperatura joasa in miezul lui iulie si august ?! Traseele lungi ? Oamenii primitori ?

Dar cum ajungem acolo este intrbarea de capatai ?!

Moieciu se spune cu adevarat si nu Moeciu , se afla situat in cea mai mare depresiune a Romaniei ,depresiunea Brasovului .Prin aceasta depresiune s-a construit ce mai veche cale de acces dintre asezarile muntene si Transilavania de la orasele de jos ale Dunarii. Acest drum, pe timpul romanilor, era deopotriva comercial , precum si militar si lega orasele Cumidava (Rasnovul de azi ) si Jidava (Poenari Muscel).Dupa ocuparea Transilvaniei de catre unguri , acestui drum i-sa conferit o importanta deosebita, maghiari dispunand apararea trecatorii Bran prin constructia unui castel- cetate din piatra ! Un amanunt interesant domnitorul Vlad Tepes nu a locuit niciodata la acest castel !

Comuna Moieciu este alcatuita din satele Pestera,Cheia,Drumul Carului Moieciu de Sus si Moieciu de Jos. In satul Pestera s-a descoperit urmele unei asezari din paleolitic,( aici aveti parte de o priveliste extraordinara , in stanga Muntii Bucegi si in dreapta Muntii Piatra Craiuluiiar ), in satul Drumul Carului avem ruinele unui castru roman construit ca sa apere drumul si intregea fortificatiile limesului Translutan.

Din punct de vedere geografic Comuna Moeciu de afla pe culoarul depresionar Bran -Campulung Muscel, ” strajuit” pe latura sud-estica de Muntii Bucegi-Leaota si la vest de Muntii Piatra Caiului.

Nu va recomand drumul prin Pitesti-Campulung-Rucar dreapta Moieciu ocoliti, cu 60km ,drumul este plin de curbe dar peisajul este extraordinar mai pierdeti o ora in plus daca veniti dinspre Constanta, oricum mai pierdeti inca 30 min prin Bucuresti ca sa ajungeti la autostrada Bucuresti Pitesti asa ca ce mai conteaza inca o ora!

Cel mai scurt traseu pentru cei din Constanta sau Bucuresti, ar fi prin Bucuresti-Ploiesti-Predeal, apoi stanga la o mare intersectie dupa ce treceti peste un viaduct la intrare in Predeal – spre Paraul Rece-Rasnov,nu ajungeti in Rasnov faceti stanga spre Pitesti-Tohanu nou-Bran, imediat la iesire aveti pe stanga Moieciu de jos si apoi la indicatorul cu Cheile Gradistei stanga pana in Moieciu de sus. Vedeti ca veti trece pe langa o “cascada impetuoasa ” numita de localnici ” La Chisatoare “

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs