Harta Turistica Valea Prahovei Valea Prahovei

Data inscriere: Septembrie 29th, 2009 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (102 voturi, media: 9.98 din 10)
Loading...
35,329 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Harta Turistica Valea Prahovei

hartaTURISTICA-Valea-Prahoveimica

Valea Prahovei este o regiune turistica din Muntii Carpati, fiind situata in partea de sud-est a Romaniei, in mijlocul Munteniei, in bazinul superior si mijlociu a raului Prahova si o parte a bazinului Ialomitei. Pe Valea Prahovei se regasesc o serie de statiuni renumite pentru peisajul deosebit, pentru sporturile de iarnă practicate aici şi pentru multe altele. Printre cele mai importante se numara: Azuga, Breaza, Busteni, Cheia, Paraul Rece, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia si Slanic Prahova.

hartaTURISTICA-Valea-Prahovei

Castelul Peles din Sinaia este construit intre 1873 si 1883 in timpul domnitorului Carol I si reprezinta unul dintre cele mai importante monumente ale Romaniei. Constructia Castelului Peles este concomitenta cu intemeierea orasului Sinaia.

Casa memoriala George Enescu din Sinaia, unde artistul s-a retras in ultima parte a vietii pentru a-si regasi linistea necesara creatiei sale muzicale.

Manastirea Sinaia sau Catedrala Carpatilor din sec. al XVII-lea este emblema orasului Sinaia, fiind prima constructie din aceasta zona. A devenit si un muzeu cultural deoarece detine o colectie de  carti vechi si icoane, obiecte de cult, vesminte preotesti, monede si picturi.

Castelul Pelisor din Sinaia este construit intre anii 1889-1903 de regele Carol I pentru regele Ferdinand si regina Maria. Castelul are 99 de incaperi.

Cazinoul Sinaia construit la initiativa regelui Carol I reprezenta principala atractie a orasului deoarece se organizau festivitati si reprezentatii zilni. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial a fost inchis temporar, iar in 1947 definitiv.

Cascada Urlatoarea este situata la poalele Jepilor, deasupra Poienii Tapului. Numele cascadei este motivat de zgomotul vuietului caderii apei. Traseul este usor, semnalat cu un cerc albastru, si urmareste pentru aproximativ 2km un drum forestier.

Partii de schi

Busteni

Partia de schi Kalinderu este situata in Busteni, singura partie din tara care se afla in proprietatea administratiei locale, ceea ce probabil o face si una din cele mai bine dotate partii din Romania. Denumirea provine de la Ioan Kalinderu (1840-1913), primul administrator al Domeniilor Coroanei Regale in timpul regelui Carol I. Partia Kalinderu este situata la poalele Caraimanului avand un nivel mediu de dificultate si o lungime de 1300m. Partia este dotata cu instalatie de zapada artificiala si un telescaun modern de 4 locuri.  Partia Kalinderu a fost omologata de federatia internationala de schi, putandu-se astfel organiza concursuri de performanta.

Azuga

Partia Sorica este una dintre cele mai bune partii avizate de FIS. Punctul de plecare se afla la 1539 m si are o lungime de 2100 m si o latime de 50 m.  Sorica beneficiaza de un teleschi si nocturna si in afara de schi se poate practica si snowboard.

Partia Cazacu are un grad de dificultate mediu, putand fi folosita atat de incepatori cat si de schiori cu experienta, avand o lungimea  de 400 m, iar diferenta de nivel de 116 m. Partia beneficiaza de tunuri de zapada artificiala.

Predeal

Partia Clabucet are un grad de dificultate: mediusi o lungime de 2100m, diferenta de nivel fiind de 390m, inclinare de 20°, este dotata cu transport cablu.

Partia Cocosul are un grad de dificultate mediu, o lungime de 2250m, diferenta de nivel de 394m, inclinare de 18°.

Partia Subteleferic are un grad de dificultate dificil, o lungime de 1200m, diferenta de nivel de 350m, inclinare 31° si este dotata cu transport cablu.

Partia Clabucet sosire are un grad de dificultate usor, lungimea de  800m, diferenta de nivel de 160m, inclinare 20° si este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si iluminat nocturn.

Partia Clabucet varianta are un grad de dificultate usor, lungimea de 790m, diferenta de nivel de 160m, inclinare 20° si este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala.

Sinaia

In Sinaia exista trasee de alpinism, atv, mountain bike, ski si snowboard.

Partia Carp este o partie dedicata schiorilor avansati si face legatura intre Varful Furnica si Cota 1400 si are o lungime de 2500 m, diferenta nivel de 585 m, panta medie 24%.

Partia Valea Dorului face legatura dintre Varful cu Dor si cabana Valea Dorului cu o lungime a partiei de 600 m, o diferenta de nivel de 150 m si o panta medie de 25,8%

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs