Harta Turistica Litoral Litoral

Data inscriere: Septembrie 29th, 2009 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (101 voturi, media: 9.91 din 10)
Loading...
6,994 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Harta Turistica Litoral

hartaTURISTICA-LITORALmica

Litoralul maritim romanesc are o lungime de 82 km fiind cuprins intre Capul Midia si Vama Veche, lungimea totala a tarmului romanesc fiind de 245 km. Tarmul se deosebeste prin forme usor ondulate, capuri accentuate si golfuri prelungite adanc pe vaile dobrogene, cu faleze, plaje si cordoane de nisip.

hartaTURISTICA-LITORAL

Mamaia

Statiunea este situata pe cordonul de nisip ce separa apele sarate ale marii de apele dulci ale lacului Siutghiol. Plaja  din Mamaia este cea mai mare plaja a litoralului romanesc avand o lungime de 10 km.

Atractie turistice:

Parcul Aqua Magic – cel mai modern parc acvatic ce este situat la intrarea in statiune.

Satul de Vacanta ce 31 de restaurante traditionale romanesti.

Telegondola este un teleferic modern care face legatura intre Cazino si Hotelul Perla, pe un traseu de 2,2 km. Deplasarea se face la o inaltime de 50 m, cu o viteza de 5 metri pe secunde si pe o durata de 7 minute.

Orasul Navodari

Este situat pe malul sudic al lacului Tasaul. Orasul s-a ridicat pe locul satului de pescari cu acelasi nume pe 14 august 1975.

Eforie Nord

Este a doua statiune ca marime de pe litoral, dupa Mamaia, si este situata pe o faleza inalta de 30 m, pe portiunea de uscat dintre Techirghiol si Mare. Are o plaja cu o lungime de circa 3 km, atingand in partea de sud o largime maxima de 100 m, aparata de sapte diguri de larg.

Costinesti

Este considerata capitala vacantelor estivale ale tineretului, si se afla la 31 km de Constanta, pe malul marii.

Plaja este ideala pentru talasoterapie, antrenamente sportive si yoga. Este amplasata spre est si de aceea se poate vedea rasaritul fara nicio problema.

Olimp

Olimpul este prima dintre cele sase statiuni ale litoralului, cuprinse intre lacul Tatlageac si Mangalia si are o distanta de 18 km; are un climat mai bland decat al statiunilor aflate spre nordul litoralului.

Neptun

Este situat intre Olimp si Jupiter si se bucura de padurea Comorova si cele doua lacuri cu apa dulce, amenajate pe fosta mlastina. Plaja statiunii este in parte comuna cu plaja statiunii Jupiter fiind legatura dintre fosta mlastina Comorova si mare.

Mangalia

Este cunoscuta si sub denumirea cetatii antice Callatis, fiind amplasata pe o faleza inalta de 20 m. Plaja Mangaliei are o lungime de 600 msi o latime de 50-150 m.

Obiective turistice:

Pestera Movile, unica în lume pentru ecosistemul descoperit in interiorul ei.

Moscheea “Esmahan Sultan” din Mangalia este cel mai vechi lacas de cult musulman din Romania, ridicat in anul 1525.

Vama Veche

Este un sat din comuna Limanu, judetul Constanta. Aceasta comună era cunoscuta inainte pentru plaja sa  frecventata de catre nudisti. Aici are loc in fiecare vara festivalul de muzica Stufstock Greenfest care a luat nastere in 2003 cu scopul de a proteja zona Vama Veche.

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs