Predeal Statiuni montane

Data inscriere: Iulie 21st, 2012 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (Inca nu au fost acordate voturi)
Loading...
91 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Predeal

Una din locatiile de vacanta favorite ale romanilor la inceputul anilor ’20 pentru aerul sau curat, era considerata o statiune balneo -climaterica foarte buna pentru aerul sau in afectiunile pulmonare.

Predealul are un climat montan racoros, cu veri racoroase si ploioase si ierni friguroase. Este una din putinele statiuni in care ai ce sa faci iarna, dar si vara. Este amplasata la peste 1100m altitudine, situata in valea Prahovei intre raurile Prahova si Timis in judetul Brasov, la 25 km de municipiul cu acelasi nume.

Iarna, turistii pot opta pentru practicarea sporturilor de sezon , ski , snow board sau patinaj pe gheata . Numai 8 partii de ski cu o lungime foare mica la cat de mare este statiunea si cat de importanta este.

Vara statiunea sta cel mai bine de pe valea Prahovei la cheltuirea timpului liber . In Predeal nu te plictisesti vara, trasee montane in toate directiile, de dificultati diferite si ” asezonate cu cate o cabana la capatul urcusului pentru o ciorba sau un ceai rece.

Una din cele mai anevoiase, dar scurte ca distanta, este traseul catre Cabana Susai, marcaj cruce si triunghi albastru. Altul frumos si destul de usor de “pantofi” sport cu talpa mai moale este catre cabana Garbova, cauti telescaunul catre Clabucet de la cabana Clabucet sosire, iei telescaunul catre Clabucet plecare de acolo cobori o panta lina catre cabana Garbova ce sta la poalele Varfului Clabucetul Taurului 1324m. Aici aveti de urcat ” trei varfuri “, veti avea impresia ca varful din fata ce se vede este capatul, dar nu va fi asa …

Un alt traseu de pantof cu talpa sport este catre Cabana Trei Brazi. La fel si cel catre Cabana Paraul Rece, acolo chiar nu aveti ce sa vedeti, este un traseu de “sosea”, asa ca nu-l recomand . Mai sunt cateva trasee, dar sunt mai grele si mai istovitoare, catre Cabana Diham sau Varful Omu ori catre Rasnov.

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs