Pestera Ursilor – Muntii Apuseni Amenajate

Data inscriere: Iunie 25th, 2010 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (4 voturi, media: 9.25 din 10)
Loading...
3,045 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Pestera Ursilor – Muntii Apuseni

MGE3MTI0YTUwMDQ4ZmYwYzYwZmRiNzYxZjljM2ExYTfoto_72339Pestera Ursilor, aflata in comuna Chiscau, detine un pasaj subteran si o amenajare moderna. Se poate ajunge dinspre Oradea sau Deva. Pe soseaua ce leaga aceste orase, in dreptul localitatii Sudrigiu se desprinde un drum ce duce spre Padis, drum ce trece prin comuna Pietroasa. Se poate urma si ruta Campeni, Albac, Garda, Arieseni.

Pestere Ursilor a fost descoperita in anul 1975, pe o cariera de calcar de catre minerul Curta Traian. In 1980 pestera a fost oficial deschisa turistilor, fiind amenajata conform standardelor europene, amenajari atent supravegheate de speologul Emil Racovita.

Pestera este amenajata pe doua nivele: cel inferior, inaccesibil publicul, fiind o rezervatie stiintifica; nivelul superior este cel vizitat si are o lungime de 850 m, fiind integral electrificat. Dupa intrare se parcurge Galeria Oaselor – oase de urs de caverna, care au fost prinsi la hibernat in aceasta pestera. Dupa 150 m se desprind doua galerii: Galeria Racovita (un palat subpamantean de 10-15m latime si inaltime, cu formatiuni de calcit – candelabre, cascade impietrite- mici lacuri, stalactite ce vibreaza la cele mai intense sunete) si Galeria Lumanarilor (formatiuni de tip lumare).

Vizita dureaza 30-45 min si temperatura este destul de joasa (10 grade Celsius).

Cei pasionati de fotografiere si filmare vor plati o taxa suplimentara.

Programul de vizitare – tot timpul anului – zilnic intre orele 10-17, luni inchis.

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs