Pensiunea Tora 2 Stele

Data inscriere: August 22nd, 2009 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (5 voturi, media: 9.20 din 10)
Loading...
890 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Pensiunea Tora

Picture 085.jpg (190 KB)Numar de locuri de cazare: 14

Numar de camere disponibile: 7

Pret camera incepand de la: 60 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: 10%

Telefoane receptie: 0755060306

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Situata inr-o zona linistita, aproape de Strandul Termal Tasnad, Casa TORA va ofera cazare in camere duble cu baie proprie, parcare pazita in curte, terasa acoperita in aer liber.

Casa TORA va ofera linistea si confortul de care aveti nevoie pentru un sejur de vis

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: Tăşnad

Muzeul Orăşenesc Tăşnad este amenajat în Castelul Cserey Fischer(reconstruit în anul 1771, vechea clădire având o funcţie rezidenţială boierească).Cuprinde 4 săli expoziţionale, grupate pe două secţii: arheologie cu istorie locală şi etnografie.Reorganizat în anul 1995, muzeul prezintă elemente specifice culturii materiale şi spirituale din zona Tăşnadului, predominând elemente creative de tip tradiţional.Muzeul se face remarcat îndeosebi datorită existenţei unor ateliere meşteşugăreşti complexe.În acest sens, sălile expoziţionale prezintă principalele ocupaţii şi meşteşuguri practicate în zonă, aducând astfel în faţa privitorului înţelepciunea, îndemânarea arhaică şi măiestria meşterului ţăran.

Patrimoniul arheologic al oraşului cuprinde vestigii ale epocilor: neolitic, epoca bronzului şi perioada dacilor liberi.Diverse obiecte şi documente din epoca feudală şi epoca modernă întregesc colecţia de istorie.Regiunea etnografică a Tăşnadului este parte componentă a zonei de “Codru”, având pe lângă particularităţile proprii, şi elemente etnoculturale specifice Sătmarului şi Sălajului.În circuitul expoziţional este inclusă şi o sală de expoziţii temporare, care prezintă cele mai semnificative aspecte din istoria oraşului şi a judeţului.
Expoziţia de etnografie cuprinde o gamă variată de obiecte din ceramică de uz gospodăresc şi ceramică decorativă, produse în centrele de olărit din Tăşnad, Vama, Băiţa, Cehu Silvaniei, unelte agricole tradiţionale şi unelte mesteşugăreşti.Dispunând de mijloace tehnice rudimentare, industria casnică textilă din zona Tăşnadului a produs valori artistice de un remarcabil rafinament.Prin varietatea obiectelor expuse (ştergare, aşternuturi de pat, feţe de masă, feţe de pernă, costume populare), prin gama largă de motive decorative utilizate, colecţia de textile a muzeului este purtătoarea unor creaţii artistice deosebit de valoroase.

Biserica Ortodoxă Tăşnad

Această catedrală a fost construită în 1893, în locul unei biserici din lemn ce funcţionase ca şi biserică greco-catolică.În 1988 se pune ilegal temelia unei noi biserici, mai încăpătoare, necesară comunităţii ortodoxe din acea vreme.Biserica are planul şi forma de cruce în stil neobizantin.În interior are boltă şi este pictata în frescă.Iconostasul este impozant şi sculptat în lemn de stejar de către meşterii moldoveni.

Biserica ReformatăTăşnad

Face parte din categoria bisericilor cu absidă pentagonală, cu ferestre ogivale ornamentate cu motive traforate.Este un monument istoric construit în anul 1476, sub domnia episcopului Vingradi Gerep Laszlo, rudă cu regele Matei Corvin.Biserica, realizată în stilul gotic târziu, a fost renovată de mai multe ori, păstrându-şi totuşi dimensiunile şi stilul iniţial.Turnul a fost construit între anii 1814-1821 în stil baroc nou.Are două clopote, realizate în 1823, respectiv 1843.

Biserica Greco-Catolică
Ridicată în anul 1996, linia sa arhitectonică are simbol triunghiul, figura ce în creştinism reprezintă Sfânta Treime.Fiecare latură întruchipează o persoană divină:Tatăl, Fiul şi Sf.Spirit.La subsol este amenajat un amfiteatru destinat unui program pentru tinerii creştini.

Biserica Romano-Catolică
Reconstruită în anul 1903, are înălţimea turnului de 42 de m.Altarele au fost confecţionate în Budapesta.Statuile sculptate în lemn sunt lucrate în Tirolia şi Moravia (1913-1917).Parohia are trei capele: Capela Sf. Ana (1823), Capela Sf.Antoniu (1908) şi Capela Sf.loan(1829).

Adresa locatiei de cazare: str Horea nr 15

Website: http://www.statiuneatasnad.ro/tora

Tip camere: Duble |
Servicii si facilitati:restaurantacces bucatariefoisorfrigider in vilagradinainternet cablulivingparcaremasajparcareanimale de companiesala de meseterasatransport autotv cablu living
Facilitati camere:camera cu balcondus in cameraincalzire  centralatv cablu in camerafoisor

Galerie foto:

P6010359.jpg (332 KB)
Un comentariu


  1. am fost la un sfirsit de saptamina la aceasta pensiune . este ceva minunat. gazde primitoare o curatenie excelenta si sa nu mai vorbim de mincare. mincarea de 5 stele.sper sa revin cit mai repede.va pupa mihay

    in Iulie 5th, 2010 la 18:12

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs