Pensiunea Poarta Zmeilor 2 Stele

Data inscriere: August 13th, 2009 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (3 voturi, media: 7.00 din 10)
Loading...
788 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Pensiunea Poarta Zmeilor

20090128122024Numar de locuri de cazare: 18

Numar de camere disponibile: 8

Pret camera incepand de la: 70 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: %10

Telefoane receptie: 0744656029

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Pensiunea turistica Poarta Zmeilor, clasificata 2 stele este situata in localitatea Salciua judetul Alba, (in Muntii Apuseni pe Valea Ariesului) intr-un loc retras, linistit, usor accesibil cu auto, fiind inconjurata de un peisaj montan unic prin pitorescul sau. Este compusa din doua corpuri Ambele cladiri sunt situate in aceeasi curte, amenajate cu specific local, trofee si blanuri de vinat, mult lemn la interior, bine finisat si elemente din basmele locale dindu-li-se astfel un specific aparte

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: PESTERI
Poarta Zmeilor – distanta 5 km
Intr-un peisaj salbatic, incarcat de legende cu uriasi si zine, este cea mai veche pestera din muntii Trascau lungime 125 m cu un portal (pod de piatra ) la 15 m de gura pesterii. Se gasesc aici numeroase stalactite si gururi. Calea de acces este ametitoare.

Huda lui Papara – distanta 6 km
Cea mai lunga pestera din masivul Trascau pe locul 31 in Romania (2022 m), este strabatuta de un riu subteran.

Vinatarile Ponorului – distanta 7 km (in apropierea pesterii Huda lui Papara)
Un aven aflat intr-un peisaj pitoresc, cu o adincime de 80 m stirneste curiozitatea vizitatorilor.Cascada in 2 trepte inalta de 50 m care poate fi admirata dintr-un balcon special amenajat abruptul stincos precum si grotele create de cele 3 vai (V. Ponorului,v. Poienii v.Seaca) inainte de a se pierde sub peretele de peste 100 m creaza un peisaj unic , greu de egalat .Apa din cele 3 vai intra sub peretele de piatra amintit pentru a iesi,dupa un periplu subteran,lung de peste 2,0 Km,formind astfel binecunoscuta pestera Huda lui Papara
CHEI
Cheile Posegii – distanta 9 km
Ansamblu geomorfologic este spectaculos, cu abrupturi stincoase, creste, turnuri si ogase prapastioase. Se intilnesc aici unele specii de plante unice in lume.

Cheile Pociovaliste – distanta 20 km
Cheile Runcului ambele situate pe valea Ocolisului, o asociere de abrupturi prapastioase, creste, turnuri, hornuri.

Abruptul Scarita Belioara – distanta 12 km
Situat pe Valea Posegii, in apropierea satului Belioara, un abrupt impunator cu virfuri inalte sub forma de turle: Coltul Bleantului, Piatra Belii, Virful Negrilii, si numeroase pesteri: Cosul Boului, Pestera fara Fund, Pestera Rosie, Pestera lunga, Pestera Calugarului, Pestera lui Filip, Pestera Coltului Rotund, etc.

CASCADE
Cascada Sipote l- distanta 2 km
Este o cascada in trepte de aproximativ 15 m inaltime, situata in apropierea riului Aries, foarte accesibila.

Cascada sipote ll
Situata sub abruptul Bedeleu,in apropierea unui platou ,impresioneaza prin salbaticia peisajului pe care il creeaza
Cascada vinatarea inalta de aprox 50 m-distanta 7 Km
Cascada in 2 trepte inalta de 50 m care poate fi admirata dintr-un balcon special amenajat ,abruptul stincos precum si grotele create de cele 3 vai (V. Ponorului,v. Poienii v.Seaca) inainte de a se pierde sub peretele de peste 100 m creaza un peisaj unic , greu de egalat

REZERVATII NATURALE
(Constituite in scop peisagistic, si de ocrotire a unor plante rare)

Rezervatia de Larice Coltul Rosu Vidolm;
Rezervatia Scarita Sesul Craiului;
Rezervatia Vinatarile Ponorului;
Rezervatia Poarta Zmeilor;
Rezervatia Detunata (coloane de bazalt inalte de 200 m intr-un peisaj exotic incarcat de legende).
MANASTIRI
Schitul Posaga – distanta 9 km
Manastire de calugari, aflata pe Valea Posegii, mica bijuterie de arhitectura si sculptura in lemn si piatra. In imediata apropiere se afla izbucul minastirii, considerat ca avind calitati tamaduitoare.

Manastirea sub piatra – distanta 6 km
Manastire de maicute, situata in apropierea pesterii Huda lui Papara, cu o istorie incarcata de evenimente avind hramul cuvioasei Paraschiva. In incinta manastirii se afla vesmintele cuvioasei, si doua icoane facatoare de minuni.
Manastirea Muncel – distanta 20 km
Manastire de maicute, situata intr-un peisaj ce te indeamna la meditatie. In apropiere se afla locul unde imparatul de la Viena Francisc Joseph, s-a intilnit cu “Craiul Muntilor” Avram Iancu. Fagului nu-i pica frunzele niciodata.

Manastirea Haldine – distanta 27 km
Manastire de calugari, construita in anul 1429, unde insusi Horea, eroul rascoalei de la 1784 a cintat in strana, si tot aici a luat juramint de loialitate de la tribunii sai.

Biserica Lupsa – distanta 25 km
Construita in anul 1421, una din cele mai vechi constructii de acest fel din Transilvania.

MUZEE
Muzeul etnografic din comuna Lupsa – distanta 25 km
Fondat de invatatorul Pamfil Albu este cel mai mare muzeu satesc dim Romania.

Muzeul Avram Iancu (din orasul Cimpeni) – distanta 40 km
Aici tribunul si-a avut cartierul general in timpul revolutiei din 1848;
Beciul (din orasul Cimpeni) in care s-au produs incidentele de la 1782, preludiu al rascoalei din 1784 condusa de Horea Closca si Crisan.

EXPLOATARI MINIERE DE TRADITIE
Galeriile romane (din Rosia Montana) – distanta 45 km
Ariesul este unul din putinele riuri ale lumii care poarta in valuri cristaline firicele de aur, depunind in nisipuri renumitul metal.
Cetatea romana de la Rosia Montana (Alburnus Maior) este poate cel mai autentic document de ilustrare a activitatii mineresti de la inceputuri si pina in prezent in Muntii Apuseni. Aici sunt galerii, si lucrari miniere caracteristice tuturor timpurilor si pina in prezent. Acum galeriile sunt electrificate. Celebra, si zguduitor de impresionanta cetatea romana, de la Rosia Montana, cu galeriile ei artistice, formeaza dovada cea mai stralucita a geniului tehnic roman, care de aproape 2000 de ani stoarce admiratia tuturor vizitatorilor.

Cariera de cupru (din dealul Piciorului Musca) – distanta 35 km
Un perete inalt de aprox 100 m creat de om, in stinca, este cea mai mare lucrare de acest gen din Europa. Locul ofera o vedere panoramica deosebita asupra vaii Ariesului.

LOCALITATI

Satul Segagea – distanta 18 km
Straveche localitate de moti, pastratoare a traditiilor si portului popular motesc, neschimbate de mii de ani, a fost si epicentrul rezistentei anticomuniste din Apuseni.

Comuna Salciua
Comuna cu locuitori harnici, gospodari de nadejde, cunoscuta pentru tirgurile de vite la care vin crescatori de animale din intreaga zona a Apusenilor.

Orasul Cimpeni – distanta 40 km
Capitala a Tarii Motilor, inima de istorie si cultura moteasca, leagan al marilor seisme sociale din Apuseni.

Orasul Abrud – distanta 55 km
Vechi oras motesc in care se gasesc o serie de case cu placi comemorative, care atesta importanta acestui oras in cursul desfasurarii revolutiei populare de sub conducerea lui Horea, Closca si Crisan si in timpul revolutiei de la 1848/1849.

Rosia Montana – distanta 45 km
Exista in aceasta localitate peste 105 tauri, lacuri sau stavilare (Tarina, Taul cel Mare, Anghel, Brazi, Corna etc.) rezultate in urma activitatii miniere.
Este localitatea unde s-a nascut si a copilarit sotia lui Bogdan Petriceicu Hasdeu. Acesta a cunoscut-o in casa lui Simion Balint (protopop, tovaras de de lupta al lui Avram Iancu) in 1865. Aici se gasesc vestitele Galerii Romane, prezentate mai sus.

Adresa locatiei de cazare: Salciua nr 9A jud Alba

Website: http://www.poartazmeilor.ro

Tip camere: Duble |Triple |
Servicii si facilitati:acces bucatarieechitatiefoisorfrigider in vilagradinagratarlivadalivingparcareparcaresala de meseterasatv cablu living
Facilitati camere:camera cu balcon

Galerie foto:
Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs