Pensiunea Piatra Craiului 3 Stele

Data inscriere: Iulie 29th, 2010 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (7 voturi, media: 4.71 din 10)
Loading...
1,745 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Pensiunea Piatra Craiului

694492886.JPG (45 KB)Numar de locuri de cazare: 20

Numar de camere disponibile: 9

Pret camera incepand de la: 80 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: 0%

Telefoane receptie: 0740/316.556; 0740/316.555

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Localizare:

Casa de vacanţă, Pensiune“Piatra Craiului” se află în satul Sătic, Com. Rucăr, la km 7 pe culoarul Rucăr – Bran dinspre Rucăr şi la km 40 dinspre Bran. De la culoar se face un drum pietruit prin Cheile Dâmboviţei care duce până la Barajul Pecineagu. De la intrarea pe chei până la pensiune sunt 7km, exact la coada barajului Sătic (lac de acumulare) vizavi de Vf. Pietricica. Zona este situată la graniţa dintre Muntenia cu Transilvania pe latura vestică a M-ţilor Piatra Craiului.

Acces:

Regiunea este protejată datorită Parcului Naţional Piatra Craiului care oferă o deosebită moştenire cinegetică şi petrografică. Intrările către traseele turistice în Piatra Craiului se fac pe la Dambovicioara în partea de est a versantului şi prin Sătic – Garofita Pietrei Craiului (acces cu autovehicolul, pană la bariera de la intrarea pe Valea Dragoslovenilor) în partea de vest a versantului spre Şaua Tamaş – Plaiul Foii, La Zaplaz, La Lanturi, Marele Grohotiş, Şaua Grinduri, Cerdacul Stanciului.

Prezentare pensiune:

Cabana noastră este situată într-o zonă liniştită şi retrasă (cea mai apropiată locuinţă este la 200m distanţă), fiind înconjurată de brazi şi o vedere directă către Vf. Pietricica
Curtea se desfaşoară pe o suprafaţă de 1000mp, în care am amenajat şi un mic loc de joacă pentru copii cu tobogan, leagăne şi balansoar, dar şi un leagăn din lemn de brad, în care să vă relaxaţi şi să admiraţi priveliştea încantătoare.
Ca să vă răcoriţi vă punem la dispoziţie foişorul care oferă o atmosferă tradiţională şi racoroasă ce vă îmbie să degustati o ţuică şi branzeturi din partea zonei.
In curte mai avem un ansamblu dintr-o bucătarie tradiţională din căramidă compusă dintr-un grătar, o plită tradiţională la care puteţi pregăti o mămăligă la ceaun şi un cuptor de lemne pentru pâine si plăcinte.
Pensiunea are în dotare 9 camere şi o capacitate de 20locuri de cazare, dispuse pe doua etaje.
La primul etaj sunt 5 camere şi restul de 4 camere sunt la al doilea etaj, care este de fapt o mansardă.
Parterul este compus din bucătaria mare a pensiunii, o bucătarie mai mică pentru diverse minuturi, o sală de mese cu 28locuri şi o baie de serviciu.

Oferte:

Camera dublă – 80lei/zi (de luni până joi), 100lei/zi (de vineri până duminică).
Cameră triplă – 100lei/zi (de luni până joi), 130lei/zi (de vineri până duminică).

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: Masivul Piatra Craiului:

Se deosebeşte geologic şi morfologic de masivele şi grupele muntoase înconjurătoare, este ca o „lama” tăioasă şi abruptă din roci de vârstă jurasică, lungă de aprox. 26 km şi lată de aprox. 6-8 km, pe direcţiile perpendiculare corespunzătoare. Altitudinea maximă este atinsă în Vf. La Om de 2244m. Masivul are numeroase piscuri la peste 2000m (Vf. Padina Popii(2025m), Vf. Ascuţit(2150m), Vf. Ţimbalul Mare(2177m), Vârful Ţimbale(2170m), Vf.Sbirii(2220m), Vf.Căldării Ocolite (2202m).
Primele excursii în Piatra Craiului se pierd în negura timpului, fiind întreprinse de ciobanii şi vânătorii localnici. În 1844 Anton Kurz scrie într-un articol despre două excursii efectuate în anul 1842 pe traseele:

Prăpăstii – Vladuşca – Grind – Piscul Baciului; Plaiul Foii – Şpîrlea – Marele Grohotiş – Moara Dracului. Datorită frumuseţii deosebite a muntelui în anii următori a crescut numărul de turişti în Piatra Craiului, majoritatea făcând parte din Asociaţia Carpatină Transilvană (SiebenbA¼rgischer Karpaten Vereins).Aceştia au folosit pentru adăpost, stânile ciobanilor, iar apoi au construit primele cabane şi refugii: cabanele de la Plaiu Foii şi Vladuşca, Curmătura, Negru Vodă, refugiile Grind, Diana, Vf. Ascuţit, “Vârful La Om”, Refugiul Şpîrlea, toate cu istoria şi poveştile lor. După 1950 expediţiile ştiinţifice au devenit tot mai dese, descoperindu-se şi exporandu-se în scurt timp unele dintre cele mai importante avene :

Avenul Vladuşca în 1952. Datorită poziţiei geografice, a formaţiunilor muntoase şi a naturii încă virgine, Masivul Piatra Craiului a format o nişă de turişti, mari iubitori ai muntelui în starea lui pură. Zona în care se află pensiunea pe latura stângă a masivului este oarecum strategică, deoarece se poate face legătura cu ceilalţi munţi din zona Munţii Leaota, Munţii Bucegi, Munţii Făgăraş şi Munţii Iezer – Păpuşa, dar şi cu celelalte staţiuni montane: Moeciu, Bran, Zărneşti, Rucăr, Dâmbovicioara şi la 65 km Poiana Braşov, Predeal. Aglomeraţia celorlalte zone creează un contrast în comparaţie cu Cheile Dâmboviţei care par uitate de lume.
Principalele puncte de acces după distanţele până la principalele puncte de atracţie turistică din munte sunt:

Dâmbovicioara – principala poartă de acces pentru partea de sud şi sud-vest a muntelui. Intrarea se face pe Drumul Naţional Piteşti-Braşov, prin Podul Dâmboviţei. Intrările în traseele turistice din zonă sunt următoarele:
– Podul Dâmboviţei – Dâmbovicioara – Ciocanu – La Table – Refugiul Grind (acces cu autovehicolul , până în satul Ciocanu)
– Bruştureţ – Şaua Funduri – Marele Grohotiş sau ruta de legătură cu traseul de creastă: Bruştureţ – La Table – Refugiul Grind (acces cu autovehicolul până la Bruştureţ);
– Sătic – Garofiţa Pietrei Craiului (acces cu auto, până la barieră de la într. pe Valea Dragoslovenilor). Intrările în traseele turistice de la Cabana Garofiţa Pietrei Craiului sunt spre Marele Grohotiş şi Şaua Funduri spre Zaplaz şi de la Garofiţa Pietrei Craiului spre Şaua Tamaş – Plaiul Foii.

Zărneşti – principala poartă de intrare în parc permiţând accesul în partea de nord-nord-est şi nord-vest a masivului pe două rute principale de acces în parc. Una este spre Plaiul Foii (pentru partea de nord-vest) iar cealaltă prin Prăpăstiile Zarneştului-Cabana Curmătura – La Table (pentru partea de nord-est).
Bran – Accesul se face de pe Drumul Naţional Braşov-Piteşti. Intrarea în traseele turistice din zonă se face pe la “Inima Reginei” spre satul Măgura.
Moeciu – Peştera – Accesul se face de pe Drumul Naţional Braşov-Piteşti, prin satul Moeciu (acces autovehicolul , în timpul verii până în satul Peştera). Se intră în traseele turistice spre Cabana Curmătura, Refugiul Grind, Cabana Bruştureţ.
Fundata – sat Şirnea – Accesul se face de pe Drumul Naţional Braşov-Piteşti, prin satul Şirnea. Reprezintă intrarea spre următoarele trasee turistice :
– din satul Şirnea spre La Table, Refugiul Grind şi Vârful Piscul Baciului;
– din satul Fundata spre La Table prin Curmătura Foii.

Cheile Dambovicioarei si Peştera Dâmbovicioara:

Dâmbovicioara, cel mai important afluent al Dâmboviţei din arealul montan al Munţilor Piatra Craiului, izvorăşte de pe versantul sudic al Vf.La Om şi străbate transversal culoarul Rucăr – Bran pe o direcţie nord-sud, vărsându-se în Dâmboviţa, în aval de comuna Dâmbovicioara. Cheile Dambovicioarei, săpate pe o lungime de aproximativ 2 km în podul calcaros dintre depresiunile Dâmbovicioara şi Podul Dâmboviţei au pereţii modelaţi în calcar generând un relief carstic subteran reprezentat de un număr impresionant de peşteri, dintre care cea mai renumită este Peştera Dambovicioarei. Mai în amonte, unde apa iese cu mare viteză din munte şi se varsă imediat în Dâmbovicioara se găsesc Cheile Brusturetului, un complex carstic mai puţin spectaculos, alcătuit din Cheile propriu-zise ale Brusturetului, Cheia Lungă şi Cheia Strâmtă. La 8 km de la pensiunea Piatra Craiului situată în partea sudică a Masivului Piatra Craiului, pe Cheile Dambovicioarei se află Peştera Dâmbovicioara formată printr-un relief carstic variat, spectaculos. Râurile care coboară în Munţii Făgăraş, Piatra Craiului şi Leaota au săpat în calcarele de aici văi înguste şi adânci, dând naştere, pe un teritoriu relativ restrâns, celui mai mare complex de chei aflate la noi în ţară. O asemenea rocă, extinsă în zonă, a permis dezvoltarea peşterilor. Situată în partea nordică a satului cu acelaşi nume – la cca 1 km – este lesne accesibilă turiştilor, amplasată chiar în apropierea şoselei care străbate aceste chei. Lungă de peste 250 m, această peşteră are aspectul unei galerii puţin ramificate, traseul său fiind puţin ascendent; ea poate fi străbătută uşor, având plafonul mai înalt decât statura omului (cca. 2 m). Interiorul oferă condiţii optime de vizitare – simţi aici un uşor curent de aer care demonstrează existenţa a încă unei comunicări cu exteriorul.

Fauna caracteristică unor asemenea forme carstice se arată relativ săracă: până acum nu au fost semnalate specii cavernicole, în schimb, s-au găsit resturile fosile ale ursului din peşteră (Ursus spelaeus). Golul subteran s-a format prin eroziunea calcarelor de către apele pârâului “Peştera” care acum îşi poartă undele prin apropiere, pe lângă intrare. Peştera este amenajată şi dotată cu curent electric, permiţând afluenţa turiştilor care a avut ca urmări dezvoltarea şi aglomerarea zonei.
Barajul Pecineagu:

Considerat unic prin sistemul de pâlnie de supraplin din România este un important punct de atracţie. Barajul Pecineagu situat pe cursul superior al râului Dâmboviţa, la 20km de pensiunea noastra, într-o depresiune dintre munţii Piatra Craiului şi munţii Iezer-Păpuşa este executat din anrocamente, cu o masca amonte din beton armat. Barajul are o înălţime de 107m şi o lungime la coronament de 267m. La bază este executată o galerie perimetrală pe conturul căreia au fost executate 50 de foraje verticale de drenaj. Pentru evacuarea apelor mari s-a executat un deversor pâlnie pe malul stâng, cu o capacitate de 687m3/s, care se continuă cu un puţ de 81,50m înălţime şi o galerie de evacuare de 389m lungime şi 5,80m diametru. În puţul vertical mai debuşează şi o galerie de semiadancime, care permite evacuarea a 105,00 m3/s.Golirea de fund, cu o capacitate de 109 m3/s, este realizată print-o galerie situată pe versantul drept. Debitele evacuate prin golirea de fund sunt controlate de o casă a vanelor subterană la care accesul este realizat printr-un puţ. În casa vanelor este realizată şi o conductă de bypass de 400mm diametru pentru evacuarea unui debit de servitute de 1,30m3/. La ieşirea din galerie este executat un disipator de energie, prelungit de un canal de 80m lungime de secţiune trapezoidală.
Barajul Satic:

Constă dintr-un stăvilar de beton de 15m înălţime şi 18m lungime, prevăzut cu 3 deschideri cu rol de evacuatori de ape mari şi spălare echipate cu stavile segment şi o clapetă comună ca descărcător de suprafaţă. Barajul se continuă la malul stîng, în frontul de retenţie, cu un dig din balast etanşat cu pereu de beton armat până la stânca de fundare. Acumularea Satic: este un lac cu un volum de 478.000 m3 la nivelul normal de retenţie, din care un volum util de 280.000m3, necesar pentru realizarea compensării diferenţelor dintre modul de exploatare a CHE Clăbucet faţă de cea de la Rucăr, realizând stocul de apă necesar pentru funcţionarea acesteia timp de 3 ore. Aici se poate pescui pastrav in amonte de lac in perioada primavara vara, iar iarna se poate da la copca pe lacul inghetat.
Castelul Bran:

În germană Törzburg, iar în maghiară Törcsvár este un monument istoric şi arhitectonic, situat în Pasul Bran-Rucăr, la 35 de kilometri de Pensiunea Piatra Craiului spre Braşov. Deşi a intrat în circuitul şi folclorul turistic drept castelul lui Dracula, aici turnându-se şi un film, Interviu cu un vampir, se pare că Vlad Ţepeş nu a locuit niciodată la castel. Recent el a fost restituit în natură de statul român lui Dominic de Habsburg şi celor două surori ale sale, în calitate de moştenitori ai principesei Ileana. Proprietarii s-au angajat că timp de trei ani să nu-i schimbe destinaţia de muzeu. România şi-a asumat şi costurile renovării şi întreţinerii castelului şi are un drept de preempţiune pentru achiziţia viitoare a castelului.
Castelul Bran se situează la mai puţin de 30 km de Braşov, pe şoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu şi care leagă Braşovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăposteşte în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecţii de ceramică, mobilier, arme şi armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiţionale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.
Cabana de vanatoare din Valea lui Ivan:

Este amplasată într-o poiană situată la altitudinea de 1200m înconjurată ca o fortareaţă, de munţii Iezer, Papuşa şi crestele Pietrei Craiului. De aici se vede şi versantul vestic al Pietrei Craiului care este foarte abrupt şi impunător ca un zid construit, parcă, de mana omului. Din poiană se mai poate observa cu uşurinţă Marele Grohotiş şi Cerdacul Stanciului. Această vale înconjurată de păduri de brazi seculari era odată locul preferat de vânătoare al lui Nicolae Ceauşescu, un popas pentru turiştii pasionaţi de adevărata drumeţie montană şi un loc în care natura încă este o parte din Rai.
Mausoleul Mateiaşi, Mănăstirile rupestre de la Cetăţeni şi Nămăieşti,

Adresa locatiei de cazare: Piatra Craiului Satul Sătic, Com. Rucăr, Arges, Romania GPS: Coordonate 45°295.00N, 25° 91.00E Decimal 45.484722°, 25.150278°

Website: http://pensiunepiatracraiului.ro

Tip camere: Duble |Triple |
Servicii si facilitati:acces bucatariebar de zifoisorgradinagratarsala de mesesemineu
Facilitati camere:dus in cameraincalzire  centralatv cablu in camera

Galerie foto:

22564265.JPG (18 KB)27749974.JPG (21 KB)437563615.JPG (30 KB)997927477.JPG (27 KB)
Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs