Pensiunea La Troita Gorj

Data inscriere: Iulie 30th, 2010 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (2 voturi, media: 1.50 din 10)
Loading...
356 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Pensiunea La Troita

1.jpg (174 KB)Numar de locuri de cazare: 9

Numar de camere disponibile: 4

Pret camera incepand de la: 90 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: 0%

Telefoane receptie: 0723.629.424

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Pensiunea turistica La Troita este situata in statiunea Polovragi – una dintre cele mai frumoase si atragatoare statiuni montane din Romania – pe Str. Mânăstiri Nr.182.

Pensiunea turistica La Troita beneficiaza de o pozitie deosebit de pitoreasca si de un climat subalpin cu nuante alpine, reconfortant si tonifiant, avand privelistea muntilor Capatanii si a padurilor de brazi intr-o desfasurare spectaculoasa.

Cladirea are o arhitectura deosebita, rustica fiind dotata cu doua camere matrimoniale si doua camere normale, living, bucatarie, curte interioara dotata cu gratar si cuptor, loc parcari masini.

Clipe de liniste, pace si relaxare intr-o zona mirifica din Nordul Olteniei, la 1km de Manastirea Polovragi, 1,5km de pestera Polovragi, 8km de pestera Muierilor si Baia de Fier.

In partea de Vest la 25km se afla statiunea montana Ranca, iar in partea de Est la 18km se afla localitatea Horezu, cu o bogata traditie in arta olaritului. Din centrul localitatii Polovragi inaintand spre Nord la 1,5km ni se dezvaluie maiestoasele Chei ale Oltetului.

Dupa un parcurs de 30km pe un drum forestier se ajunge la Lacul Petrimanu, dupa aceasta escaladare avand posibilitatea de a cobori spre statiunea Malaia, localitatea Voineasa.

Din Polovragi pe soseaua nationala Tg-Jiu-Ramnicu Valcea se ajunge in localitatea Costesti unde putem vizita Manastirea Bistrita, in imediata vecinatate aflandu-se Cheile Bistritei.
Vila (pensiunea) La Troita dispune de o curte incapatoare, un gratar rustic precum si un cuptor (vatra) ce poate fi folosit pentru a incerca diferite specialitati cum ar fi cozonoaci, paine pe vatra etc.

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: Peştera Polovragi se găseşte pe teritoriul comunei Polovragi, între localităţile Horezu şi Baia de Fier, judeţul Gorj, Oltenia, România.

Accesul la peşteră se face de la Mănăstirea Polovragi, pe un drum forestier de aproximativ 1 km. Intrarea în peşteră se află în Cheile Olteţului, deasupra râului ce desparte Munţii Căpăţâna de Munţii Parâng.

Peştera are o lungime (până în prezent cercetată) de 11 km. Traseul vizitabil pentru turişti este de aprox. 800 m. Acest traseu este parţial iluminat.
“Manastirea Govora” este o manastire de maici, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, Manastirea Govora este amplasata la poalele dealului Cosul Mare, pe raza comunei Mihaiesti din judetul Valcea, la 6 km de Baile Govora si la 18 km de Rm. Valcea, pe fosta mosie Hinta. Asezamantul monahal de la Govora se numara printre cele mai vechi din tara, fiind ridicat partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, sub domnia lui Vlad Dracul. Data la care s-a asezat crucea pentru sfintire a acestui frumos asezamant ramane inca tainuita. In 1440 a fost distrusa de boierul Albu cel Mare in perioada domniei lui Vlad Tepes, ca dupa aceea, intre anii 1492-1496, sa fie refacuta de Vlad Calugarul si Radu cel Mare. Intre anii 1640-1645, domnitorul Matei Basarab face manastirii o reparatie totala in vederea instalarii tiparnitei daruite de mitropolitul Petru Movila de la Kiev. In timpul domniei lui Constantin Brancoveanu, in perioada anilor 1710-1711, manastirea a fost restaurata si extinsa. Trapeza i-a fost adaugata in 1775, iar clopotnita si cladirile de pe latura stanga, cat si pe cele de pe latura nordica, i-au fost ridicate la inceputul secolului al XVIII-lea, cu unele modificari in secolul urmator.
“Manastirea Hurezi” este o importanta si valoroasa asezare monahala, reprezentand cel mai vast ansamblu de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca. El cuprinde manastirea propriu-zisa, biserica bolnitei, ctitorita de doamna Maria, sotia lui Constantin Brancoveanu, ridicata la 1696 si zugravita de Preda Nicolae si Ianache; Schitul Sfintilor Apostoli, la circa 50 de metri spre nord, ctitorit de marele staret Ioan Arhimandritul in 1698 si zugravita de Iosif si Ioan in 1700, si Schitul Sfantul Stefan, dupa numele fiului cel mare al domnitorului, la 1703 si zugravit de Ianache, Istrate si Harinte.
“Cheile Oltetului” iti apar impunatoare in fata de cum ai ajuns la pensiune. Asezate in spatele manastirii, ai impresia ca acolo este ascunsa toata intelepciunea Dacilor. Accesul se face pe un drum in dreapta Manastirii si in timp ce te apropii, te izbeste splendoarea peisajului. Pe de o parte si de cealalta peretii gauriti de zeci de “grote” parca te strivesc si te imbie sa-i cutreieri neincetat. Oltetul care si-a croit drumul printre acesti pereti, vine in intampinarea proverbului “ca buturuga mica, rastoarna carul mare”.. – dar atat de firav si tot adaposteste in el cateva sute de pastravi.

Adresa locatiei de cazare: Str. Mânăstiri Nr.182 Polovragi, Gorj, România

Website: http://www.pensiunea-latroita.ro/

Tip camere: Duble |
Servicii si facilitati:acces bucatariefrigider in vilagradinagratarliving
Facilitati camere:dus in cameraincalzire  centralatv cablu in camera

Galerie foto:

4.jpg (122 KB)3.jpg (65 KB)2.jpg (85 KB)
2 Comentarii


  1. Minunat. Este o casuta din povesti iar iarna focul din semineu si Mosul care canta la usa iti amintesc de copilarie.Gradina este minunata cu legan hamac cuptorul (Vrajitoarei din hansel si Gretel)

    in Iulie 30th, 2010 la 16:11
  2. Si am uitat ….daca gatiti bine, un pitic va pandeste si fluiera a admiratie…nu mai spun de peisaj liniste obiective turistice

    in Iulie 30th, 2010 la 16:12

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs