PENSIUNEA CRISTINA BUSTENI 3 Stele

Data inscriere: August 13th, 2009 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (11 voturi, media: 7.09 din 10)
Loading...
2,013 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

PENSIUNEA CRISTINA BUSTENI

pensiunea5.jpg (94 KB)Numar de locuri de cazare: 45

Numar de camere disponibile: 20

Pret camera incepand de la: 60 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: %10

Telefoane receptie: 0244 320 864; 0244 321 999; 0723 631 499

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Pe cursul superior al Vaii Prahovene,Pensiunea Cristina este situata in statiunea montana/balneoclimaterica Busteni, intr-un cadru natural deosebit la o altitudine de 930m,in imediata vecinatate a partiei de SKI Kalindru chiar la liziera padurii, la poalele Masivului muntos Caraiman si Costila.
Pensiunea Cristina cu o experienta de mai bine de 10 ani in domeniul ospitalitatii va ofera servicii complete de cazare, masa si agreement.Pensiunea dispune de un numar de aproximativ 45 locuri de cazare dispuse in camere DUBLE, garsoniere,triple si apartamente familiale(dotate cu bucatarie/chicineta cu toate dotarile specifice), fiecare cu baie individuala, tv-cablu…
Dupa o zi la SKI pe partia bine intretinuta,pe platoul Bucegi, “FREE RIDE” sau o drumetie pe potecile bine marcate din Parcul Natural BUCEGI, aici te poti relaxa departe de factorii de poluare, zgomot si stres intr-o admosfera familiara…Vara la un gratar pe terasa in gradina, iarna cu o tuica fiarta sau un vinisor cu scortisoara(dupa gust), o gustare traditionala si-o mancare ca la mama acasa, toate preparate special pentru tine.
Iar dupa toate astea, te poti odihni in paturi confortabile, camere calduroase in sezonul de iarna, iar vara poti fugi de arsita marilor aglomeratii urbane. Camerele sunt toate cu grup sanitar propriu, cu cabine de dus, iar apartamentele au bai cu cada.

Toate camerele au Tv cu antena prin cablu, internet wireless, iar apartamentele, garsonierele si camerele de 3 stele dotate si cu frigidere si racitoare.

Pentru drumetii distanta pana la telecabina este de 15-20 minute intr-o plimbare; pentru ski, distanta pana la partia Kalinderu este de maxim 10 minute.

Facilitati:
– restaurant, sala de conferinte, accepta animale, parcare, gradina/curte, 3 terase, biliard, mic dejun inclus, sau la cerere, terasa, gratar/barbeque, sala de mese, frigider in vila, fax la dispozitia turistilor, transport auto, minibar.

Organizam:
• Nunti Si Botezuri:
– Maxim 60 Participanti
– 50%reducere Pt Cazare In Noaptea Evenimentului
• Evenimente speciale
• Aniversari
• Tabdre educationale pt elevi si studenti
• Cursuri:ski si snowboard,linbi straine
• Seminarii si conferinte

Pentru organizarea de Seminarii Si Conferinte

Pentru rezervari se trimite un acont de 50% in contul societatii deshis la Raiffeisen Bank- ag. Busteni: Ro96 Rzbr 0000 0600 039 25322, pe numele S. C. Pensicris Pensiune Cristina Srl.
Banca nu percepe comision!

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: PARCUL NATURAL BUCEGI CU ATRACTIILE LUI SPECIFICE:
Parcul Natural Bucegi este situat integral in Masivul Bucegi din Carpatii Meridionali, desfasurat sub forma unui amfiteatru cu deschidere sudica, pe teritoriul administrativ a trei judete: Dambovita, Prahova si Brasov.An de înfiinţare 1943 – (parţial din 1932); suprafaţa 35,700 ha.
Elemente naturale deosebite:
Relieful divers, structura geologica si altitudinea de peste 2.500 m au per­mis instalarea unei flore bogate si variate – peste 3.500 de specii de plante cunoscute, dintre care multe ocrotite de lege (Taxus baccata L-Tisa, Leontopodium alpinum (L.) Cass. – Floare de colt). De aseme­nea, fauna este foarte diversificata, cunoscandu-se aproximativ 3.000 de specii de animale, reprezentative fiind Tetrao urogallus L- Cocosul de munte, Rupicapra rupicapra L. -Capra Neagra, Ursus arctos L – ursul brun, Lynx lynx L. – rasul s.a.
În cadrul lui avem:
Rezervaţia Abruptul – Bucşoiu, Mălăieşti, Valea Gaura (cat. IV. 1634 ha)
Rezervaţia Abruptul Prahovean (cat. I – 3748 ha)
Rezervaţia Ialomiţei (Munţii Bătrână şi Cocora):
Păduri de molid cu exemplare de zadă, după cum şi plante endemice;
Relief carstic V. Ialomiţei şi Horoabe.
Rezervaţia Zănoaga (Munţii Zănoaga şi Cheile Zănoaga Mare).
Conservă specii termofile (submediteraneene şi baltice) – precum şi pădurea seculară de molid.

Atractii turistice: in masivul muntos, pe conglomeratele si gresiile eterogene din Bucegi s-au format veritabile atractii turis­tice, cum sunt “Babele”, “Sfinxul” si “Ciupercile”. De asemenea, 2 din cele 34 de pesteri sunt remarcabile: pestera Ialomitei si pestera Ratei. Alte atractii turistice: Cascada Urlatoarea, Monumentul Eroilor, schitul Pestera, Valea Horoabei, Mecetul Turcesc, Turnul Seciului, precum si elemente de flora si fauna.

Babele si Sfinxul – monumente ale naturii
În vârful munţilor Bucegi, stâncile şochează prin formele lor umanoide care au îndemnat oamenii să caute răspunsuri mistice cu privire la modelarea lor.

În jurul Sfinxului din Bucegi şi al Babelor s-au ţesut legende şi s-au învârtit zeci de teorii mitologice, năstruşnice ori doar amuzante. Unii afirmă că n-ar fi naturale
, ci modelate cu har şi interes de mâna omului, alţii că „pietrele“ din vârf de munte emană energii pozitive nemaiîntâlnite care au apărat ţara de duşmani, iar cei mai „originali“ spun că sunt – fără nicio îndoială – urme ale unei civilizaţii extraterestre.

Babele ciudate si interesante atrag turistii datorita formelor unice pe care le prezinta. Foarte interesant e ca pe acest platou al muntilor Bucegi, natura a modelat aproape toate stancile din imprejurimi, insa mai are de lucru pana sa le dea forma o finala. “Babele” au aspectul unor ciupercute gigantice, si putem spune ca natura a facut ultimele retusuri in ceea ce le priveste insa, poate peste vreo 300 de ani, urmasii nostri o sa poata distinge siluetele unor doamne. Oricum, nu pot sa-mi imaginez cat i-a luat naturii sa creeze Babele, aceasta minunata opera de arta.

Crucea eroilor – de pe muntele Caraiman a fost ridicata in 1926-1928 si este inchinata eroilor cazuti in primul razboi mondial.Crucea are 33 m inaltime.
Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuţi în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află oraşul Buşteni.

Denumirea monumentului este cel de Crucea Eroilor Neamului, dar popular mai este denumit şi Crucea de pe Caraiman.

Localizare si dimensiuni:
Crucea Eroilor Neamului este situată în şaua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului către Valea Seacă, la altitudinea de 2291 m, fiind unică în Europa atât prin altitudinea amplasării, cât şi prin dimensiuni: crucea propriu-zisă are o înălţime de 28 m şi două braţe de câte 7 m fiecare.

Monumentul era cea mai înaltă construcţie din lume la vremea respectivă, de acest fel, situată la o astfel de altitudine. Lăţimea stâlpului vertical este de 2 m, lungimea braţelor orizontale până în axul stâlpului fiind de 7 m şi latura unui ochi pătrat de zăbrea este de 2 m.

Crucea este executată din profile de oţel, fiind montată pe un soclu din beton armat placat cu piatră, înalt de 7,5 m, iar în interiorul acestuia se află o încăpere care a adăpostit iniţial generatorul de energie electrică ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii.

ACCESUL IN PARCUL NATURAL BUCEGI:
Acces la parc: Este caracterizat printr-un grad ridicat de accesibilitate. Se poate face prin 14 puncte de intrare, din care 2 desti­nate transportului pe cablu (Sinaia, spre cota 2000, Busteni, spre cabana Babele si Pestera); cu autoturismul, pe drumurile nationale, pana in localitatile Moroieni, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Bran, Rasnov, Moieciu etc; cat si cu trenul, pana la statiile Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga, Predeal.

– TELEFERIC(TELECABINA)BUSTENI DIN SPATELE HOTELULUI SILVA, DIN DN1 PE STRADA TELECABINEI
Telecabina orar:
•8:30 – 16:30 (ultima plecare); marti inchis.
•telefon informatii telecabina: 0244.320.306
– TELECABINA/TELESCAUNUL DIN SINAIA

Monumentul “Ultima grenada” – dedicat eroului Vasile Musat, cazut in primul razboi mondial, ridicat in 1928, SE AFLA IN FATA GARII DIN STATIUNEA BUSTENICU FATA CATRE MASIVUL CARAIMAN SI Crucea eroilor

Casa memoriala “Cezar Petrescu” – construita in stil romanesc, unde prozatorul a creat cea mai mare parte din opera sa, evoca viata si activitatea acestuia (1892 – 1961)

Cascada Urlatoarea la 1 ½ din Busteni

Biserica Domneasca – ortodoxa, ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta, ridicata in 1889.

Castelul Peles – ridicat din dorinta Regelui Carol I, de a avea la poalele Bucegilor resedinta sa de vara. Arhitectura exterioara se incadreaza predominant in stilul Renasterii germane, mai putin terasele dispuse in amfiteatru, cu fantani arteziene, balustrade, vaze si statui din marmura sculptate de italianul Romanelli din Florenta, caracteristice Renasterii italiene.

In anul 1873, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, venit la tronul Romaniei in 1866, incepea construirea Castelului Peles la Sinaia (localitate care la acea data se numea Podul Neagului) pe locul cunoscut sub numele de Pietrele Arse.

Locul ales de principe pentru castelul sau era salbatic dar pitoresc, ceea ce probabil l-a si atras. Carol vine pentru prima data la Sinaia in 5-6 august 1866, cand este gazduit la manastirea din localitate, ridicata in 1695 de spatarul Mihail Cantacuzino.

Din 1872 principele isi cumpara terenul, 1000 de pogoane, si ii solicita arhitectului Wilhelm Doderer, de scoala germana, realizarea planurilor viitoarei resedinte.

Lucrarile incep in toamna anului 1873, dar piatra fundamentala a castelului va fi pusa pe 10/22 august 1875. Dupa 1876 lucrarile Pelesului sunt in grija arhitectului Johannes Schultz, asistentul lui Doderer, mai usor de convins in modificarea planurilor initiale. Pe 7 octombrie 1883 are loc inaugurarea oficiala. La aceasta data se incheie in fapt prima etapa de constructie a castelului; activitatea continua, Pelesul fiind transformat si amplificat, la forma actuala ajungandu-se in 1914. Lucrarile dintre 1893-1914 au fost incredintate arhitectului ceh Karel Liman care-si pune o puternica amprenta asupra castelului si care construieste si celelalte edificii din complex.

Caracteristicile arhitecturii exterioare ale Castelului Peles sunt specifice stilului neorenasterii germane: profiluri ascutite, verticale zvelte, forme neregulate, fragmentarea compozitiei fatadelor, asimetria corpurilor, abundenta lemnului sculptat si a elementelor decorative.

Terasele castelului, in stilul neorenasterii italiene, sunt impodobite cu statui, vase, coloane, fantani, acestea contribuind la reusita arhitecturii peisagistice a ansamblului.

Ca si la exterior, si in interior se intalnesc elemente ale neorenasterii germane, dar exista si incaperi in diverse alte stiluri, reluari ale renasterii italiene, engleze, barocului german, rococo-ului, stilului hispano-maur, turcesc

Manastirea Sinaia – ctitorita de spatarul Mihai Cantacuzino in anul 1695. Si astazi dupa trei sute de ani de existenta, Manastirea Sinaia continua sa vegheze orasul care-i poarta numele si al carui simbol spiritual este.
Mânăstirea Sinaia datează din secolul al XVII-lea şi reprezintă identitatea istorică a oraşului Sinaia, fiind prima construcţie pe acest teritoriu. Fondatorul mânăstirii este Spătarul Mihail CANTACUZINO, care împreună cu mama sa Elena şi cu sora sa Stanca, face un pelerinaj la Locurile Sfinte, ajungând cu această ocazie şi la Muntele Sinai, unde s-a rugat în mânăstirea « Sfânta Ecaterina ». Impresionat de măretia biblică a locurilor vizitate, construieste, la reintoarcerea în Tara Românească, o frumoasă mânăstire pe care o numeste SINAIA, « în amintirea Sinaiei celei mari », mânăstire pe care o închină Sfintei Fecioare Maria. Constructia mânăstirii începe în 1690 si va dura până în 1695. Datorită pozitiei sale strategice (situată pe valea Prahovei – rută comercială ce lega Bucurestiul de Brasov), mânăstirea va cunoste numeroase invazii turcesti sau austriece.

Castelul Bran – construit in 1378 ca resedinta regala; azi muzeu de istorie si arta medievala.

PARTIA DE SKI KALINDERU BUSTENI:
Partia Kalinderu este una dintre cele mai moderne partii din tara si ii poate face pe schiori sa se indragosteasca de oraselul de la poalele Caraimanului. Partia trece prin mijlocul padurii facandu-te sa te simti cu adevarat in inima naturii.
Partia de la poalele Caraimanului te face sa uiti ca esti in Romania. O instalatie de telescaun produsa in Italia asigura transportul pe cablu pana la punctul depornire. Zapada pe partie este abundenta si nu exista nici un hop care sa va incomodeze.
Punctul de sosire se afla la 1.1 km de statia CFR si DN1. Partia are doua variante de sosire: cea din stanga este recomandata incepatorilor, iar cea din dreapta este alegerea iubitorilor de snowboard si a schiorilor cu experienta.
Accesul catre partie se face foarte usor, fiind chiar la marginea orasului, pe versantul cuprins intre punctul de intrare al paraului Valea Alba in Busteni si Abruptul Prahovean sub Crucea de pe Caraiman.
Ca nivel de dificultate partia de schi Kalinderu are un nivel mediu cu o inclinatie de 37% a pantei. Lungimea este de 1.500 m, latimea medie de 40 m si diferenta de nivel 300 m. Partia Kalinderu a fost omologata de Federatia Internationala de Schi, putand fi folosita si de catre sportive.
Instalatia de transport pe cablu are o lungime de 1.070 m si parcurge o diferenta de nivel de 295 m. Capacitatea instalatiei este de 1.200 persoane intr-o ora. Avand o viteza de 5 metri pe secunda, durata transportului este de aproximativ 3.5 minute. Numarul de vehicule pe linie este de 37, la un interval de 15 secunde. Statia inferioara a telescaunului este plasata foarte bine astfel incat de pe partie poti sari direct in telescaunul de 4 locuri.
Partia Kalideru are si instalatie de produs zapada: o conducta de-a lungul intregii partii, 4 tunuri automate de produs zapada, 21 de hidranti si un bazin de apa cu o capacitate de 5.000 mc. Apa este captata direct din raul Valea Alba.
Pentru un strat de 20 cm de zapada instalatia trebuie sa functioneze 120 ore la o temperature de -4 grade Celsius si 72 ore la o temperature de -7 grade Celsius.

Adresa locatiei de cazare: Busteni, str.1Mai, nr. 14 B, PH

Website: http://www.pensiuneacristina.ro

Tip camere: | Single |Duble |Triple |4 locuri |Apartament |
Servicii si facilitati:restaurantsala conferinteacces bucatariebiliardfaxfrigider in vilagradinagratarinternet wirelesslivadalivingparcareanimale de companiesala de mesesanie caispalatorieterasatichete vacantatransport autotv cablu living
Facilitati camere:baie cadacamera cu balcondus in camerafrigider cameraincalzire centralainternet camereminibartv cablu in camera

Galerie foto:

08072009733.jpg (758 KB)pensiunea3.jpg (66 KB)camera3stelepensiuneacristina_mai2.jpg (58 KB)camera3stelepensiuneacristina_mai.jpg (45 KB)tineret_pensiunea_cristina1.jpg (118 KB)
3 Comentarii


 1. Dc trebuieb sa trimetem bani inainte??? dc nu putem plati cand ajungem la destinatie????
  Daca nu suntem multumiti de serviciile dvs si nu respectati toate promisiunile facute in acest articol de mai sus !?/\ Ne returnati banii? Transportul de la gara spre pensiune si invers este asigurat de dvs?

  in August 30th, 2009 la 9:53
 2. Buna ziua, Rodica!

  Referitor la transferul de la gara pana LA PENSIUNE, ESTE CONTRA COST, DUS INTORS 10RON.
  ATI FACUT O REZERVARE?
  DEPINDE DE PERIOADA REZERVARII DORITE…AVANSUL ESTE PENTRU SIGURANTA REZERVARII, CA IN CAZUL IN CARE CINEva vine si achita pe loc si nu mai sunt locuri nu pot pastra camerele goale pt. o rezervare incerta…de ce perioada este vorba?

  in August 31st, 2009 la 13:13
 3. Buna!

  As dori niste informatii..

  1. Cate persoane incap cu exactitate si care este distributia pe camere?

  2. Care ar fi pretul pe persoana/camera?

  3. Acordati o oarecare reducere in cazul unui grup organizat? ( E vorba de elevi de clasele XI-XII)

  Astept raspunsul d-voastra, dupa care am sa va explic putin lucrurile. Noi ne-am gandit sa petrecem 2-3 nopti in perioada 15 oct – 1 noi ..

  Multumesc anticipat!

  O zi buna!

  in Septembrie 18th, 2009 la 22:09

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs