Pensiunea Argus 3 Stele

Data inscriere: August 16th, 2009 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (2 voturi, media: 1.00 din 10)
Loading...
205 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Pensiunea Argus

main.jpg (53 KB)Numar de locuri de cazare: 30

Numar de camere disponibile: 12

Pret camera incepand de la: 90 lei RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: %5

Telefoane receptie: 0723263828 sau0255560359

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Pensiunea ARGUS este situata in zona centrala, linistita, a statiunii Baile Herculane. Va oferim cazare in camere spatioase de 2 si 3 locuri, cu grup sanitar propriu. Pentru grupuri si pentru turismul individual putem organiza excursii in Baile Herculane si in imprejurimile acestuia.
Pensiunea Argus se afla pe malul drept al Cernei, la o distanta de 250 m de stranduri, baze de tratament, restaurante, magazine, piata…etc.
Va punem la dispozitie un RESTAURANT cu 30 de locuri, o TERASA cu 40 de locuri, PARCARE PRIVATA cu supraveghere video, GRILL la dispozitia clientului, LOC DE JOACA pentru copii, SALA FITNESS, BaR cu 20 de locuri, SALA DE CONFERINTE cu 50 de locuri cat si masaj, sauna, aromoterapie, agrement, baza de tratament, solar, jocuri de societate (biliard, masa de tenis, carti de joc, table, sah etc.), inchirieri ATV.
Va asteptam cu drag in statiunea Baile Herculane unde speram sa va petreceti o vacanta de neuitat impreuna cu prietenii ori familia.
Tarife cam.dubla-90lei/zi
cam tripla 120lei/zi
apartam. 150lei/zi

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: [ Obiective Turistice ]
Baile Herculane, jud. Caras Severin

*** Cu o vechime de aproximativ 2 mii de ani. Statiunea Baile Herculane se afla, de fapt, pe teritoriul unuia din parcurile nationale cele mai pitoresti din Romania, Parcul National Domogled – Valea Cernei unde exista cateva specii faunistice si floristice protejate, care sunt raritati in Romania. Ma refer la pinul negru de Banat, la vipera cu corn care exista acolo, la scorpion, prea putin intalnit in Romania.

Pinul negru de Banat Vipera cu corn Scorpionul Parcul National Domogled

*** De asemenea, statiunea Baile Herculane este o statiune monument istoric. In statiunea Baile Herculane exista primul pod in curba construit în Europa, este un pod peste raul Cerna. Statiunea Baile Herculane a fost o statiune imperiala. Acolo si-au purtat pasii, pe vremea cand partea de vest, Banatul si Ardealul, faceau parte din Imperiul Austro-ungar, imparatul Franz Josef sau imparateasa Sissi. Exista acolo baile imperiale, este cazinoul imperial.�
*** Statiunea balneoclimaterica Baile Herculane ar merita o editie separata, la fel ca si alte statiuni din Banat, precum Moneasa sau Buzias. Prezentari detaliate ar merita mai ales din perspectiva sporturilor de iarna, locatii precum Muntele Mic, Straja sau Semenic. Sa-l urmarim pe Marius Pentelescu, care a descoperit o destinatie cu un potential turistic deosebit, dar inca nevalorificat:
*** Accesul se face pe calea ferata gara la 5 km de statiune, pe linia Drobeta-Turnu Severin (41 km) Timisoara (169 km); pe sosea DN6,i ntre Drobeta-Turnu Severin (43 km) si Caransebes (73 km), ramificatie pe DN 67 B spre B.H. (3 km);
*** Situata pe raul Cerna, aproape de iesirea acestuia din ingusta vale marginita la est de impresionantele abrupturi ale muntilor Domogled s1 Suscu, iar la vest de culmea Mehadiei (cu virfurile Coronini, Doda si Ciorici), statiunea se bucura de un renume european atit pentru insusirile terapeutice ale izvoarelor termale, cit si pentru frumusetea imprejurimilor. De fapt, ea continua o traditie balneara de peste doua milenii, caci apele termale au fost cunoscute si folosite intens de romani – dupa cum o dovedesc baia romana, olanele apeductelor antice, inscriptiile latine Ad Aquas Herculi Sacras sau Thermae Herculi ad Mediam, 211 precum si inscriptiile votive descoperite aici, prin care bolnavii veniti din diversele parti ale Imperiului roman (Gallia, nordul Africii, Asia Mica) multumeau zeilor pentru ca i-au vindecat cu ajutorul apelor termale din statiune. Dupa ce Banatul a fost ocupat de austrieci, acestia – luand cunostinta de proprietatile curative ale izvoarelor – au inceput sa refaca si sa dezvolte statiunea (1736). Distrusa in timpul razboiului turco-austriac din 1791, ea a fost din nou reconstruita dupa 1801 si, curind, faima ei se va raspindi in toata Europa. De-a lungul vremii, Baile Herculane a avut vizitatori ilustri straini si romani, printre care se aflau capete incoronate, precum si numeroase personalitati ale vietii culturale, artistice si stiintifice romanesti (Nicolae Balcescu, Vasile Alecsandri, Alexandru Vlahuta, Nicolae lorga s.a.).
*** Datorita pozitiei sale si adapostului oferit de inaltimile impadurite ale muntilor, statiunea se bucura de un climat cu influente submediteraneene (temperaturile medii ating 22°C in iulie si -1°C in ianuarie, iar media anuala a precipitatiilor oscileaza intre 700 si 750 mm).
*** Factori naturali la Baile Herculane sunt: ape minerale termale (intre 38 si 60°C) sulfuroase, clorurosodice, calcice, hipotone, ape minerale termale oligominerale, ape minerale termale clorurosodice, calcice. Apele sint usor radioactive. Bioclimatul este de crutare, iar atmosfera incarcata cu ioni negativi. In statiune se pot trata: afectiuni reumatismale (degenerative. inflamatorii, abarticulare), afectiuni posttraumatice, afectiuni ale sistemului nervos periferic, tulburari metabolice, gastrite hipoacide, afectiuni asociate(ginecologice, respiratorii, oto-rino-laringologice, digestive, dermatologice, cardiovasculare, boli profesionale).

Adresa locatiei de cazare: str.Zavoiului nr. 102 Baile Herculane

Website: http://pensiuneaargus.ro

Tip camere: | Single |Duble |Triple |Apartament |
Servicii si facilitati:sala conferinteacces bucatarieroom servicecutie valoriATVfaxfoisorfrigider in vilagratarinternet wirelesslivingmasajparcarerau in curteseif la receptieterasatichete vacantatransport auto
Facilitati camere:baie cadacamera cu balcondus in camerafrigider cameraincalzire  centralaincalzire lemneminibartv cablu in camerafoisor

Galerie foto:

2.jpg (73 KB)3.jpg (80 KB)4.jpg (42 KB)7.jpg (45 KB)

8.jpg (71 KB)9.jpg (29 KB)10.jpg (44 KB)13.jpg (69 KB)

14.jpg (49 KB)15.jpg (33 KB)16.jpg (26 KB)17.jpg (31 KB)

18.jpg (51 KB)20.jpg (58 KB)30.jpg (33 KB)
Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs