Hotel Laguna 3 Stele

Data inscriere: Mai 10th, 2011 | autor: hotellaguna
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (Inca nu au fost acordate voturi)
Loading...
128 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Hotel Laguna

DSC_0835Numar de locuri de cazare: 54

Numar de camere disponibile: 18

Pret camera incepand de la: 90 RON/noapte

Discount oferit vizitatorilor LocatiiCazare.ro: 0%

Telefoane receptie: 0743 335 929/0341 565 404

(pentru a beneficia de discount anuntati proprietarul ca il contactati de pe site-ul www.locatiicazare.ro)

Descriere:

Cel mai nou hotel din Mangalia, Hotelul Laguna 3*** situat in zona limitrofa a plajei, va invita sa petreceti un concediu de vis intr-o locatie unica, alaturi de cei dragi. Acesta este deschis pe toata perioada anului si dispune de 18 camere duble, complet echipate, pentru a satisface cei mai exigenti oaspeti.
Oferim turistilor, servicii de calitate si acces imediat la obiective turistice, spatii de agrement si Sanatoriul Balnear.
Hotelul Laguna 3*** este destinatia ideala pentru teambuilding-uri dar este recomandat si celor care doresc sa urmeze o cura de tratament sau pur si simplu sa se deconecteze de stresul cotidian.

Obiective turistice sau locuri speciale din zona: Herghelia Mangalia situata la 3 km nord de municipiul Mangalia si la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre, nu a fost asezata intamplator, ci s-a tinut cont de conditiile geoclimaterice ale tarilor de formarea rasei arabe. Conditiile de clima deosebite au permis formarea acestui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite.
an afara profilului zootehnic, herghelia constituie si un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un bun hipodrom de trap si galop, in incinta unitatii practicandu-se echitatia, se pot efectua plimbari de agrement calare sau cu trasura de-a lungul Marii Negre.
Incinta romano-bizantina este situata in spatele hotelului Mangalia, nu departe de mare. Dupa cum ne inforneaza o inscriptie, zidul de incinta a fost refacut in secolul al II lea din ordinul guvernatorului provinciei Marcus Valerius Bradua. Pe laturile de nord si vest, sapaturile mai vechi au identificat o serie de turnuri patrulatere exterioare. an coltul de nord-vest este situat un turn, deasemenea patrulater, specific tipului de fortificatie al celor doi arhitecti bizantini Cleodamos si Athenaios. Zidul, gros in jur de 2m, este construit din mari blocuri de piatra cioplita, dispusa regulat.
Muzeul de Arheologie Callatis situat in vecinatatea stadionului dispune de o colectie de arheologie unde vizitatorul poate vedea piese arheologice de mare valoare, descoperite in zona vechii cetati Callatis, intre care: coloane antice, sacrofage, fragmente arhitectonice, sculpturi, podoabe, inscriptii, ceramica, unelte casnice si agricole, statuete. Toate aceste piese ilustreaza in mod convingator interferenta spirituala a civilizatiei grecesti si a influentelor romane, grefate pe un fond autohton geto-dacic.
Mormantul cu papirus este situat in parcul din vecinatatea stadionului si a fost descoperit in anul 1959. Papirusul aflat langa schelet, din pacate, nu a putut fi recuperat in intregime, deoarece, in contact cu aerul, s-a sfaramat datorita indelungatei sederi in pamant. Interiorul mormantului (datat secolul IV i.e.n.) este constituit din blocuri mari de piatra, care formau un fel de caseta, inconjurata de un cerc tot din piatra, cu un diametru de 14m.
Monumentul Eroilor este situat in centrul orasului (Piata Unirii), in fata Casei de Cultura fiind cel mai nou obiectiv turistic al Mangaliei. S-a nascut din necesitatea unui simbol care sa reprezinte Mangalia – datorita istoriei sale milenare si a rolului pe care l-a avut din antichitate (inaugurat la 9 mai 1998 – Ziua Eroilor si a Europei – data aleasa si pentru festivitatile prilejuite de Zilele Municipiului Mangalia).
Dupa Brancusi este al II lea triptic, cele trei elemente pe un aliniament V-E fiind Poarta, Altarul si analtarea. Piesa poarta o placuta de bronz cu scriere latina care se traduce: “Este inaltator sa mori pentru tara ta”. Sobrietatea grea, funerara a edificiului contrasteaza izbitor cu prospetimea ierbii-simbol ancestral al regenerarii si vitalitatii.
Geamia “Esmahan Sultan” monument de arhitectura, este inconjurata de un cimitir mahomedan, printre pietrele funerare putand fi identificate o serie de fragmente arhitectoniceprovenite de la edificiile anticului Callatis. Geamia functioneaza si astazi ca lacas de cult, fiind vizitata in fiecare an denumerosi turisti din tara si de peste hotare.
Movila Documaci situat in vecinatatea orasului, complexul funerar este format dintr-un mormant de mari dimensiuni orientat est-vest si o constructie de forma rectangulara a carei functionalitate nu a putut fi stabilita inca. Mormantul este format dintr-o camera funerara cu dimensiunile de 3,56 x 3m si 3,62m inaltime in punctul maxim. antregul complexa fost locuit, dovada fiind marea cantitate de ceramica fragmentarare prezentand amfore si vase mai mici de uz comun.
Pestera Movile situata in zona numita “La Movile” aflata la vest de orasul Mangalia.
Descoperita in anul 1986 intr-un put minier, este unadintre cele mai vestite pesteri din lume. Este o pestera mica, de 240 m lungime, cu galerii scunde si nespectaculoase. Pestera contine un ecosistem subteran unic, bogat in specii adaptate la mediul cavernicol si care este bazat in intregime pe energia chimica rezultata din oxidarea hidrogenului sulfurat. Realizand importanta stiintifica deosebita, pe baza referatelorde specialitate intocmite de speologi, Primaria Municipiului Mangalia a declarat pestera Movile rezervatie speologica, intrarea fiind inchisa (pestera este o cavitate mica, cu galerii scunde, in care avansarea se face taras sau mergand aplecat).
Cea mai comoda si instructiva forma de “vizitare ” pe care o recomandam nespecialistilor este vizionarea in sala de conferinte a laboratorului unul dintre filmele despre Movile.
Laboratorul GESS de la Mangalia situat pe malul marii, in vecinatatea unui foraj cu apa sulfuroasa a fost inaugurat in vara anului 1995 si nascut pentru a facilita cercetarile de biologie si ecologie din zona Movile.Ulterior el si-a dovedit utilitatea nu numai pentru cercetari de biospeologie, dar si pentru studiul ecologic al litoralului si al zonelor umede. Filmele video realizate de GESS, premiate la festivaluri internationale, precum si proiectii de diapozitive pot fi prezentate acum publicului in cele mai bune conditii in sala de intruniri care are o capacitate de 40 locuri.
Pestera Limanu aflata nu departe de batranul Callatis intr-un loc unde s-au intalnit de mii de ani drumurile pescarilor cu ale corabierilor, contrabandistilor, negutatorilor, aceasta a capatat un nimb de legenda. Sapaturile arheologice au deschis la Limanu o carte de istorie din care lipsesc doar putine capitole. Reteaua de galerii a pesterii seamana cu harta strazilor unui oras neglijent sistematizat, intreg paienjenisul de galerii neatingand 4 km in total, iar labirintul se dezvolta numai sub platoul de cateva hectare situat la marginea comunei, in versantul drept al vaii Albesti (in folclorul locala ceasta pestera este descrisa ca fiind o pestera nesfarsita, ale carei galerii ajung pana in beciuri si fantani din Limanu, din Bulgaria, din Turcia ).
Rezervatia Padurea Hagieni localizata pe partea stanga a soselei Mangalia-Albesti, aproximativ in dreptul kilometrului 10 unde se ramifica un drum asfaltat ce duce spre rezervatie, este una dincele mai valoroase piese ale patrimoniului natural dobrogean. Rezervatia uimeste prin diversitatea peisajului atat de deosebit de cel al litoralului situat la numai cativa kilometri, cat si prin raritatile faunistice care si-au gasit aici refugiu, in aceasta insula de vegetatie inconjurata acum de culturi agricole. Se gasesc aici balti cu vegetatie acvatica si palustra, stepe pietroase aflate in plin soare, coaste si rape de calcar, palcuri de arbusti spinosi, luminisuri cu vegetatie de stepa si paduri umbroase de diferite esente, predominanta fiind insa o padure naturala de tip submediteraneean.
Manastirile din nordul Dobrogei: Cilic Dere, Saon si Cocosul, monumente istorice, de arhitectura – se remarca prin vechimea si originalitatea picturilor si a sculpturilor din altar, precum si prin adapostirea de sfinte moaste.

Manastirile din sudul Dobrogei: Techighiol (bisericuta veche din lemn de stejar), Dervent (cu icoana facatoare de minuni si crucile crescute din pamant) si Sfantul Andrei (cu pestera si izvoarele sfantului Andrei, locul de unde sfantul Andrei a pornit pentru a propovadui crestinismul in aceasta parte a Europei).

Adresa locatiei de cazare: Faleza, sector A

Website: http://www.lagunamangalia.ro

Tip camere: Duble |
Servicii si facilitati:restaurantbar de ziinternet cabluparcareseif la receptieterasa
Facilitati camere:aer conditionatbaie cadacamera cu balcondus in cameraincalzire  centralainternet camere

Galerie foto:

DSC_0798DSC_0804DSC_1619DSC_1625DSC_1691DSC_2118DSC_2121DSC_2128DSC_2125
Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs