Harta Turistica Transilvania Transilvania

Data inscriere: Septembrie 29th, 2009 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (101 voturi, media: 10.00 din 10)
Loading...
16,478 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Harta Turistica Transilvania

hartaTURISTICA-TRANSILVANIAmicaCastelul de la Hunedoara este ridicat inca din secolul al XIV-lea fiind proprietatea lui Iancu de Hunedoara. Motivul pentru care a fost restaurat si deschis ca muzeu este faptul ca acest acstel este o constructie mareata, cu acoperisuri inalte si colorate, iar totul este impodobit cu dantela pietrei cioplite.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa este capitala Daciei Romane fiind situata la poalele muntilor Retezat, in sud-vestul  Tarii Hategului. Se pot observa ruinele  orasului roman din localitatea Sarmizegetuza, judetul Hunedoara.Cetatea Rasnov este aflata in apropierea masivului Barsa si este atestata prima data in 1355, desi nu aceasta este data cand a fost ridicata.  Este situata pe drumul Brasov-Rucar-Campulung Muscel.

Cheile Turzii se afla in apropierea oraselor Cluj-Napoca si Turda si reprezinta un punct de atractie pentru cei care prefera alpinismul si drumetiile.

Sighisoara , declarat ca monument protejat de UNESCO in 1999, este recunoscuta drept capitala europeana din cauza tipului de oras pe care il reprezinta si anume cel medieval.

Scara acoperita (sau scara scolarilor)  are 300 de trepte si a fost construita in anul 1662 acoperita fiind cu scopul de a proteja copii in drumul spre Scoala din deal. Dupa modificarile din 1849 nu au ramas decat 175 de trepte.

Cetatea Sighisoara a fost construita in secolul 13 si refacuta in secolul 14 avand pana in prezent aspectul unei asezari cu strazi inguste, cu cladiri vechi, construite preponderent din caramida. Este inconjurata de o serie de ziduri lungi de 930 de metrii, strajuite de 14 turnuri de aparare, fiecare turn fiind ridicat de catre una din breslele ce activau in oras – de unde le provin si denumirile. In prezent se pastreaza doar 9 din aceste turnuri si anume: Turnul Tabacarilor ,Turnul Cositorilor, Turnul Cojocarilor Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor ,Turnul Funarilor, Turnul Macelarilor,Turnul Cizmarilor si Turnul cu Ceas (cel mai mare si cel mai puternic).

hartaTURISTICA-TRANSILVANIA

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs