Eficienta in concediu !

Data inscriere: Aprilie 6th, 2012 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (Inca nu au fost acordate voturi)
Loading...
62 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Eficienta in concediu !

S-a dus vremea cand plecai in concediu, cu buzunarul doldora de bani si-ti -ziceai astia-s bani de concediu ! Acum te gandesti de fapt si chiar cauti sa te informezi, cat costa camera ,dar cat costa drumul pana acolo sau masa pe zi !

Anunti familia ! Meeting sedinta de familie in seara asta, pentru stabilirea concediului de anul acestea – gratuit se da pizza ! Asta imediat dupa ce a trecut luna martie, si a venit primavara !

Vine seara, toata lumea la treburile lor, sotia in bucatrie ,isi face unghiile si vorbeste la telefon in timp ce cauta pe internet o locatie de cazare, iar in scrumiera arde mocnit o tigare. Copii se cearta in dormitor unde vor sa mearga in concediul , la munte sau la mare ! – Nuu , tati vrea la munte ! Da ,dar mami si cu mine la vrem la mare ! Tu, astepti rabdator , tot cu laptopul in brate asteptand sa vina odata toti membrii familiei tale!

Ai un mecanism ,o ecuatie, in care tu spui, ca este extraordinara ! Chiar a functionat in Paris , Roma de ce nu ar functiona si aici ! Faci un buget de cheltuieli zilnic pentru toata familia si in functie de locatie sau circuit mai adaugi pentru drum masina ,avion, situatii nepravazute si inclusiv cadouri .

In bugetul zilnic pui pretul pe camere /zi, mancarea /zi, cheltuielile cu bilete la muzee sau la telegondola , sau ce mai cumperi in locul acela, unde te duci ,o cafea un suc etc .Si asa ve avea un buget de cheltuieli esimativ. Dar trebuie sa-l corelezi cu suma de bani alocata ! Aici este blocajul ! Cat ai si cat estimezi ca vei cheltui…..?

Pai sa vedem , de dormit trebuie sa dormim, sa avem apa si toaleta, sa avem conditii decente nu foarte luxoase ca nu tinem de eticheta si patura sociala ! Eu tot nu inteleg o chestie, dau 200-300 de euro la munte pe o camera si totata ziua ma duc la ski sau pe munte si vin si dorm dupa aceea ! Pai nu e mai bine sa stau in camera, ca de aia costa asa mult ! Sa-mi scot banii,doar!

Sa revenim deci conditiile de viata necesare trebuie sa le asiguram si la un standard de la minim la maxim, in functie de timp, daca stam 3 zile nu avem nevoie de confort maxim, doar de la 5 zile in sus este nevoie de confort maxim: prosoape schimbate ,asternuturi schimbate etc. Apoi masa ! Este bine sa alocam o suma mai mare pentru ca nu stim unde dam banii si pe ce ! Din experienta mea cel mai eficient este sa manaci la restaurantul de la pensiune, pentru ca poti sa mai intri in bucaterie si sa vezi ce-ti pun in oala , mai ales daca le ceri produse de din productia proprie!

Una peste alta mai pune si ceva deoparte pentru chestii nepravazute ,cauciuc spart ,rulment crapat pe drumuri cu gropi . In Zarnesti, am gasit un service mare si super ok m-a coasta rulmentul si manopera 180 ron ….Am urcat la Magura si drumul era ” exclusivist ” numai din pietre si cu gropi intre ele de 20 -30 cm ,trebuie sa ai un 4×4 si bine echilibrat ,sau sa te duci prin august cand mai gasesc si ei sa puna pietrele ” lipsa ” !

Asa ca gandeste-te bine si vezi daca merita sa te duci pentru 3 zile la munte ,asta , daca nu esti din Bucuresti ! Pentru ca altfel costurile sunt mari pe transport si pe timpul pierdut in trafic…pentru un provincial !

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs