Borsa Circuite/Trasee turistice

Data inscriere: Iulie 7th, 2012 | autor: gotic
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (Inca nu au fost acordate voturi)
Loading...
54 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Borsa

Dupa ce ati vizitat manastirea Putna , faceti stanga catre Dorna si vizitati orasul acesta foarte frumos, apoi indreptati-va catre statiunea Borsa din nordul Romaniei, aflata in ” plin ” Maramures , trecand prin pasul Prislop .

Borsa este strajuita de varful Pietrosul Rodnei – 2303 m, cea mai mare altitudine din Carpatii Orientali. Statiunea este incadrat de doua parcuri mari nationale , Parcul natural Muntii Maramures , aflat in nord si la sud Parcul natural Muntii Rodnei . La 10 km de centrul orasului este situat Complexul Turistic Borsa, aflat la 850 m altitudine, iarna avem posibilitatea sa practicam sporturi specifice, ski sau snowboard.

In complexul turistic exista si o stana unde putem gasi o branza buna sau lapte de vacuta.Daca ai noroc, uneori poti gasi chiar si tochitura de mistret fiert in coniac ( am mancat cu un prieten bun , a fost superb ) . Din complex pleaca aproape 17 trasee turistice, cel mai facil ar fi cel catre Cascada Cailor, un traseu foarte frumos prin padure, usor, de pantof sport, nu este asa de greu, cu toate ca este destul de lung 3-4 ore .

Neaparat cand va duceti in zona sa va luati cateva cd-uri cu muzica din Maramures , Fratii Petreus sunt super de ascultat acolo. Mai gasiti peste tot bineinteles Horinca de peste 52 de grade care merge bine cu sunca autohtona si cu ceapa rosie . Sa te tii apoi de petrecere , dans , carti sau remy.

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs