Atractii turistice in statiunea Moeciu Cladiri si monumente istorice

Data inscriere: Noiembrie 29th, 2010 | autor: tdomf_e21ba
Impresia generala: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele6 Stele7 Stele8 Stele9 Stele10 Stele (1 voturi, media: 7.00 din 10)
Loading...
871 vizualizari
Printeaza aceasta pagina Trimite unui prieten aceasta locatie

Atractii turistice in statiunea Moeciu

Inconjurata de traditii si de un peisaj care te lasa fara cuvinte, zona ofera o multitudine de atractii turistice si de posibilitati de distractie: foc de tabara, parc de agrement, partie de ski, castelul Bran, cetatea Rasnov, festivalurile traditionale locale, precum si utilitatile cabanei de petrecere a timpului liber. Castelul Bran este cea mai vestita fortareata, datorita in principal legendei care spune ca aceasta ar fi fost resedinta contelui vampir Dracula. Construit in sec. XIV, castelul reprezinta principalul punct de atractie al zonei.

Localizare: Bran
Distanta: 12 km
Muzeul este deschis pentru vizitatori de Marti pana Duminica intre orele 9:00 – 17:00.

Muzeul etnografic în aer liber a fost amenajat în parcul din vecinatatea Castelului Bran. In acest muzeu au fost aduse si reconstituite unele din cele mai vechi si mai tipice constructii din zona Tara Barsei.

Localizare: Bran
Distanta: 12 km
Muzeul este deschis pentru vizitatori de Marti pana Duminica intre orele 9:00 – 17:00.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cheia construita in 1813 din piatra de rau, lana tigaie (in loc de mortar) si var

Localizare: satul Cheia
Distanta: 6 km

Cascada “La Chisatoare” rezervatie bio geologica aflata pe drumul ce uneste Moeciu de Jos cu Moeciu de Sus. Pe malul paraului Turcu tasnesc din perete 2 fire de apa care se revarsa in cascade de 15-20m. Iarna gerul ingheata cascadele.

Localizare: Moeciu de Sus
Distanta: 3 km
Biserica Adormirea Maicii Domnului
construita în sec XIX

Localizare: satul Moeciu

Muzeul Vamii a fost construit in sec. XIV si supravegheaza trecatoarea care face legatura între Transilvania si Muntenia.

Localizare: Bran
Distanta: 12 km
Capela Inima Reginei Maria
Castelul Bran a fost unul din locurile favorite ale Reginei Maria, a carei inima, aflata intr-o caseta de argint,a fost gasita intr-o nisa a edificiului. Astfel, la poalele dealului pe care este asezat castelul s-a construit o capela dedicata acesteia.

Localizare: Bran
Distanta: 12 km

Parcul Natural Bucegi

Localizare: Moeciu de Sus
Distanta: 4 km

Un comentariu


  1. Multumim de oferta intr-o zona asa de pitoreasca!Succes in continuare!

    in Decembrie 28th, 2010 la 10:49

Daca ai sti parerea altor turisti despre aceasta locatie ar fi util? Daca da, spune-ne parerea ta, daca ai fost pe aici.

resorts Blogs - BlogCatalog Blog Directory TopOfBlogs